Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
vikisvp @ 13 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1302765Przepis na mus jest bardzo prosty. Ok. 0,5kg truskawek rozdusic z 1/4 szklanki wody i przetrzeć przez sitko, chyba ze nie przeszkadzają Ci pestki to można zmiksować. Do goracego dodac galaretke w proszku i dobrze wymieszać. Ubić śmietanę i do już dobrze ubitej dodać tężejącą galaretkę z truskawkami i dokładnie wymieszać. Lepiej jest posmarować tort odrazu, niż musem wstawionym wcześniej do lodówki. Mus nie jest bardzo słodki, więc jeżeli wolisz bardziej słodki to można dosłodzić truskawki lub śmietanę.
heh ja znam ten przepis z cincina
icon_smile.gif
uzywam również z malinami i jagodami tylko nie wiedziałam , że tak się nazywa
rofl.gif
dzisiaj piekę biszkopty na ten statek kurka jestem mega zestresowana
no_shakinghead.gif

Viola17

Member
Cze 14, 2012
4
0
0
Hej. Jestem tu nowa i mam pytanie. Na poczatek chcę Wam serdecznie podziekować bo dzięki Wam nauczyłam się sporo nowych rzeczy a wracając do mojego pytania: czy na masie cukrowej mogę rysować czekoladą? Czy nic się nie stanie?

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Cze 11, 2012
2
0
0
rycerski tort jak zrobić coś takiego

Witam,
czy mógby ktoś podpowiedziec jak wykonać takie zdobienie całego toru:
indeks.jpg

I ewentualnie jakich barwników dodać w żelu, czy w proszku ? Może coś innego?

Załączniki

• indeks.jpg
    indeks.jpg
    6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Dziewczyny piękne torty !!
Lambethko, Asiu, Joanno piękne te ślubne torty, zresztą reszta też piękna, taka dopracowana, wypieszczona.
Wiecie, jak klienci się nieraz pytają czy jestem z zawodu cukiernikiem (a nie jestem) to odpowiadam, że w stylu angielskim nie wystarczy być cukiernikiem tylko trzeba pokochać to co się robi i wtedy słyszę odpowiedź, że to widać i właśnie u Was widać, że kochacie to co robicie
icon_smile.gif

Lambethko wrócę do Twoich storczyków, są PRZEPIĘKNE, normalnie napatrezć się nie mogłam i z zazdrości też jestm już szczęśliwym posiadaczem zestawu wykrawaczek do kwiatów
icon_mrgreen.gif
Już kiedyś się na niego czaiłam ale wydawały mi się jakieś liche a tu miła niespodzianka, bo są całkiem przyzwoite tylko kwiaty w tej instrukcji obsługi mogły by być jakieś ładniejsze
icon_mrgreen.gif

Megi jeszcze Twoje Mapety CUDO!!!
Ja jak zwykle hurtowo, bo jak zwykle nie mam czasu na bieżąco. Komunjne wiem, że już czas przeszły, ale może na przyszłość się przydadzą ;)

P1090915.JPG

P1090919.JPG

Załączniki

• P1090915.JPG
    P1090915.JPG
    240.1 KB · Wyświetleń: 0
  • P1090919.JPG
    P1090919.JPG
    240.8 KB · Wyświetleń: 0

hokusik

Member
Maj 29, 2009
122
0
0
Vanilka Ty w takich hurtowych ilościach robisz czy tylko zdjęć się tyle zebrało ;) (oczywiście żart) piękne są wszystkie a dziś wielbię zygzaka bo właśnie mój w lodówce czeka na masę cukrową i krem pod tą masę
icon_smile.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Moim zdaniem:
-serduszka są wycięte z masy i położone na torcie
- oprawa serduszek może być odciśnięta na torcie lub tylko podkreśona barwnikiem.
- kulki musisz" wyturlać" z masy
-wzorek "esy-floresy" może byc zrobiony sprycgustem( szprycówka) lub wyciśnięty przez pistolet do mas
- barwnik stare złoto rozcieńczony w alkoholu i wszystkie elementy malowane pędzelkiem

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy