agnlew8009
Member
- Wrz 16, 2012
- 62
- 0
- 0
Dorota519 @ 24 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1346347ŚlubnyJak ja bym chciała umieć robic takie kwiaty![]()
Dorota519 @ 24 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1346347ŚlubnyJak ja bym chciała umieć robic takie kwiaty![]()
agnlew8009 @ 25 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1347140Bina jak na kogos kto rzekomo nie ma zdolności plastycznychto gratulacje![]()
Misio jest przesłodki.
Dziewczyny pomocy![]()
Na następną sobotę piekę tort z motywem myszki Minnie.
Pomysł mam juz na całość. Potrzebuje tylko przepisu na dobry biszkopt
I wskazówek jak dobrze ubic śmietanę na krem do tortu i co trzeba do niej dodać.
Nigdy nie robiłam bitej śmietany do przekładania torta pomóżcie
Ja na 0,5l kremówki 30% dodaję jedno opakowanie żelantyny-fix do deserów i cukier puder do smaku.
Goska8406 @ 26 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1347281Bina gdzie kupujesz figurki dzidziusia?Dzidzius jest z foremki silikonowej,kupilam ja w sklepie internetowym.
agnlew8009 @ 27 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1348108Moje kochane mistrzynie wypieków pytanie mamczy po torcie obłozonym masą cukrową można "pisać" tzw. lukrem królewskim?![]()
chodzi mi o małe detale jak np uśmiech na postaci czy np kwiatek.Mistrzynia wypieków nie jestem ale za to jestem pod reka, hihi
Jasne,że można, można tez czekoladą, białą i ciemną.
Pytałaś wcześniej o śmietanę musi byc koniecznie bartdzo, bardzo zimna i słodzi sie ją pod koniec ubijania. Zanim do tego doszłam zaliczyłam kilka wpadek, hihi.
Powodzenia
elmagra @ 21 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1345312Mam pytanie do dziewczyn robiących torty na zamówienie. Jakie torty (mam na myśli wnętrze) najczęściej robicie/ludzie zamawiają? Czy biszkopty zawsze tradycyjne - białe lub czarne, czy może do takich tortów można inne blaty też? A masy to jakie macie najnajnajulubieńsze? Tzn wyjaśnijcie mi jak krowie na granicy z czego takie masy robicie, bo np "orzechowa" to mi początkującej-tortującej mało mówi.Dziewczyny ponawiam pytanie, bo wśród pięknych tortów chyba umknęło. Będę wdzięczna za odpowiedz.
elmagra @ 27 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1348122Dziewczyny ponawiam pytanie, bo wśród pięknych tortów chyba umknęło. Będę wdzięczna za odpowiedz.Ja często robię masę do kremówek papieskich. Naprawdę jest super i ludzie chwalą. Kupuję tą w proszku z GEllwe. Wychodzi sporo. Robię według instrukcji z z opakowania. Pół białej a pół dodatkowo ucieram z rozpuszczona gorzka czekoladą. Do tego blaty czekoladowe i wiśnie. Efekt naprawdę smaczny bo masa jest lekka. Często też bita śmietana z galaretką agrestową i bananami, albo mascarpone. Robiłam też bitą z czekoladą i super.
alipek @ 27 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1348230Ja często robię masę do kremówek papieskich. Naprawdę jest super i ludzie chwalą. Kupuję tą w proszku z GEllwe. Wychodzi sporo. Robię według instrukcji z z opakowania. Pół białej a pół dodatkowo ucieram z rozpuszczona gorzka czekoladą. Do tego blaty czekoladowe i wiśnie. Efekt naprawdę smaczny bo masa jest lekka. Często też bita śmietana z galaretką agrestową i bananami, albo mascarpone. Robiłam też bitą z czekoladą i super.Alipek a jak robisz ta bita śmietanę z galaretką? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź.
agnlew8009 @ 27 Sep 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1348232Alipek a jak robisz ta bita śmietanę z galaretką? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź.Podobnie jak Joanna. Na 1/2 litra śmietany 30 daję 1 galretkę. Latem jak upały lepiej 2 galaretki bo słabo się ścina. Ubijam śmietanę i dodaję tężejącą galaretkę rozrobionę w połowie przepisu na opakowaniu. z galarteką trzeba uważać. Musi być taka lekko ścinająca ale nie glutowata. Ja baaaardzo lubię z galaretką agrestową. Nie dodaję cukru. Do masy daję babnany pokrojone i skropione cytryną oraz gorzką czekoladę w drobną kosteczką. . Dobrze smakuje z biszkoptem czekoladowym. Moje dziewczyy uwielbiają ten zestaw. To nasz domowy kopiec kreta!!![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.