Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
ola_wroclaw @ 13 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1409670no nie wiem...
ja tam wolę super cieniutki pędzelek z pobliskiego sklepu papierniczego, taki z miękkiego, naturalnego włosia. Sprawdza się świetnie i do przenoszenia/przyklejania drobnych elemtnów i do malowania na masie. I kosztował około 5 PLN.
Hmm, do malowania pewnie tak, ale do pisania ?
Jakis czas temu robiłam koleżance tort i pisałam zyczenia cienkopisem pozyczonym od córki (z zastrzeżeniem oczywiście ze ta część tortu jest niejadalna)
Tak sobie myślę ze taki pedzel może rozwiązałby problem i kolory dowolne...

Urodziny_Iwony__Medium_.JPG

Załączniki

• Urodziny_Iwony__Medium_.JPG
    Urodziny_Iwony__Medium_.JPG
    44.9 KB · Wyświetleń: 0

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
index.php?act=findpost&pid=1409756macie może jakieś inspiracje jak przymocować prawdziwą atłasową wstążkę do tortu?
Jak przykleić?
i jak zrobić kokardę, żeby wyglądało to ładnie?
Jeśli robisz kokardę na łączeniu wstążki to lukier jest jakimś rozwiązaniem ,bo przykryje ewentualną plamkę .Taką tasiemkę można przymocować na taśmę podwójnie lepiącą (oczywiście mały kawałek dobrze docięty do wymiaru wstążki) I nawet jak na łączeniu nie ma kokardki to nie ma też żadnego śladu.

Dorota519

Member
Sty 16, 2012
115
0
0
Witam:)
Dawno mnie tu nie było bo małe zamieszanie przy otwieraniu firmy:)
Ale już jest i można spokojnie działać:)

A to moje weekendowe wypieki z okazji Pierwszych Urodzin Cinema 3D w Świdnicy

Więcej zdjęć na [...]

Ostatnią edycję dokonał moderator:

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Dziewczyny... nie zalujcie pieniedzy jesli macie mozliwosc kupic jakis produkt z atestem do zywnosci. Ja rozumiem, ze szukacie oszczednosci, a rzeczy do wykonywania tortow nie sa tanie. Ale skoro juz sie za to zabralyscie i zamierzacie ciagnac ten ''biznes'' to kupujcie juz konkretne produkty. Powoli kompletujcie asortyment ale atestowany. A jak Wam sie trafi klient, ktory bedzie chcial potwierdzenia, ze korzystacie z atestowanych przedmiotow to tylko ulga dla Was.
Co do pedzli -- taki kupiony za 5 zl do farbek przewaznie gubi wlosie. Te z atestem sa lepiej wykonane i wytrzymuja najdluzej.
Pamietajcie, ze wykonujac torty dla kogos nie tylko wyrabiacie opinie o swoich produktach ale poniekad ciazy na Was czesc odpowiedzialnosci za zdrowie konsumentow. Kichanie, prychnie, bycie chora i jednoczesne realizowanie zamowien jakos sie dla mnie kloci. Jesli jestescie chore, zawirusowanie to powaznie rozwazcie przyjmowanie zlecen na wypieki.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
lambethka @ 13 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1409821Dziewczyny... nie zalujcie pieniedzy jesli macie mozliwosc kupic jakis produkt z atestem do zywnosci. Ja rozumiem, ze szukacie oszczednosci, a rzeczy do wykonywania tortow nie sa tanie. Ale skoro juz sie za to zabralyscie i zamierzacie ciagnac ten ''biznes'' to kupujcie juz konkretne produkty. Powoli kompletujcie asortyment ale atestowany. A jak Wam sie trafi klient, ktory bedzie chcial potwierdzenia, ze korzystacie z atestowanych przedmiotow to tylko ulga dla Was.
Co do pedzli -- taki kupiony za 5 zl do farbek przewaznie gubi wlosie. Te z atestem sa lepiej wykonane i wytrzymuja najdluzej.
Pamietajcie, ze wykonujac torty dla kogos nie tylko wyrabiacie opinie o swoich produktach ale poniekad ciazy na Was czesc odpowiedzialnosci za zdrowie konsumentow. Kichanie, prychnie, bycie chora i jednoczesne realizowanie zamowien jakos sie dla mnie kloci. Jesli jestescie chore, zawirusowanie to powaznie rozwazcie przyjmowanie zlecen na wypieki.
daumen.gif

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
dla mnie to oczywiste, że jak jestem chora to nie biorę zleceń na teraz. Ale przecież są sytuacje, że tort zamówiony z miesięcznym wyprzedzeniem, wszystkie szczegóły ustalone i w dzień roboty- rozkłada Cię przeziębienie. No i co? Odmawiacie? Bo ja sobie tego nie wyobrażam!

I mimo, że uważam, że należy z dbałością podchodzić do tego co robimy to nie sądzę aby używanie pędzelka do malowania barwnikiem za 5 PLN mogło komuś zaszkodzić. TO MOJE ZDANIE, że nie ma co wariować. Wiadomo, że klienci są różni... że mogą wymagać atestów... ale co z Sanepidem w tej sytuacji?

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Dziewczyny, mam pytania o barwniki w żelu:
1. które najlepsze, czy rzeczywiście Wilton (chyba najpopularniejszy tutaj)?
2. ile najdłużej zdarzyło się wam przechowywać taki barwnik po otwarciu? boję się ze nie zużyję i będę musiała wyrzucić..

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
index.php?act=findpost&pid=1409881dla mnie to oczywiste, że jak jestem chora to nie biorę zleceń na teraz. Ale przecież są sytuacje, że tort zamówiony z miesięcznym wyprzedzeniem, wszystkie szczegóły ustalone i w dzień roboty- rozkłada Cię przeziębienie. No i co? Odmawiacie? Bo ja sobie tego nie wyobrażam!

I mimo, że uważam, że należy z dbałością podchodzić do tego co robimy to nie sądzę aby używanie pędzelka do malowania barwnikiem za 5 PLN mogło komuś zaszkodzić. TO MOJE ZDANIE, że nie ma co wariować. Wiadomo, że klienci są różni... że mogą wymagać atestów... ale co z Sanepidem w tej sytuacji?
A jesli Cie rozklada, masz goraczke, kaszel, brak sily, leje Ci sie z nosa od kilku dni, to co robisz? Tort dla klienta? Ja sobie tego nie wyobrazam.
Pisze Wam o zapobiegliwosci.
Jak zaczelo rozkladac w dniu realizacji zamowienia to trudno - nalezy dolozyc staran zeby jak najmniej zarazkow i wirusow sprzedac razem z tortem. Ile z Was uzywa np. maseczki w takich sytuacjach? I dezynfekuje rece przed przystapieniem do pracy? Nie mowie tu o standartowym myciu rak - mowie o dezynfekcji gdy jestescie przeziebione/chore i mimo to przystepujecie do pracy, bo np. musicie ze wzgledu na termin.

I nie napisalam, ze tani pedzelek szkodzi. Moje slowa zostaly tu mocno nadinterpretowane. Napisalam, ze jest gorszej jakosci i gubi wlosie. Wiaze sie to np. z tym, ze Wy mozecie tego niezauwazyc, a klient tak i mozecie trafic na takiego, ktory zrobi afere bo znalazl wlos na torcie. Tanie pedzelki tez szybciej sie przebarwiaja i niszcza co ciagnie za soba zakup kolejnego. Namawiam wiec do zakupienia porzadnego sprzetu - sukcesywnie kompeltujac go, niz tracenia podwojnie na tanich zamiennikach.

I co z Sanepidem? ano nic - dopoki nie traficie na kogos tak upierdliwego, ze nasle na Was kogos. Czego Wam nie zycze.

Podsune Wam tez sugestie - zrobcie sobie na wlasny koszt szkolenie z zachowywania srodkow ostroznosci przy pracy z produktami spozywczymi. Po takim szkoleniu dostaniecie zaswiadczenie, ze uczestniczylyscie w nim i gdy trafi sie klient-maruda, zawsze macie podpore w postaci swistka. A wiedza tez przydatna.

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
No i zrobiłam zakupy, miały byc tylko literki i figurka dzidziusia na tort chrzcinowy.
Oczywiście u jednego sprzedawcy obu rzeczy nie znalazłam, a ze dzidzius kosztował ok 5zł, to wysyłka była droższa, wiec uznałam ze warto coś dokupic.
Domyślacie sie jak skonczyły sie te zakupy ...
lecker.gif

Aż boje sie co na to mąż powie
icon_eek.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy