Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

agnik

Member
Sty 17, 2013
34
0
0
Jo_anna1, o.laz wielkie dzięki za pomoc
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Więc dziś wyślę męża po wszystkie składniki i do dzieła
icon_smile.gif

A jak podgrzewacie masę w mikrofali to trwa to chwilkę czy powiedzmy do mocnego zagrzania się masy??

Aaaaa i jeszcze jedno. Wczoraj robiłam torta dla męża (urodziny) i to był mój pierwszy prostokątny i kurcze masa mi została po bokach, wiecie takie zakładki na rogach.
I nie wiem jak temu zapobiec ?? Jak położyć tą mase by nie mieć tych boków??
Wcześniej robiłam tylko okrągłe i tam probleu nie miałam :/

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Agnik, masę do mikrofalówki wkładam najczęściej na 5-10 sekund zależy od wielkości porcji i temperatury masy. Lepiej wstawić na krócej i sprawdzać. Jak wstawiam do mikrofali to kładę na talerzu i przykrywam drugim żeby masa nie wysychała.
Co do obkładania prostokątów to zaczyna się zawsze od rogów. profilujesz na rogach a dopiero później wygładzasz boki.
dziewczyny miały gdzieś filmiki pokazowe, ja niestety nie mam

7manka777

Member
Lut 6, 2013
66
0
0
Cześć dziewczyny, śledze forum od jakiegoś czasu. Postanowiłam wrzucić jakieś swoje torty
icon_smile.gif
Ja jestem początkująca dopiero od 4 miesięc robię torty "fantazyjne" hehe Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie

Załączniki

• 1355918027183.jpg
    1355918027183.jpg
    16.2 KB · Wyświetleń: 0

BeataM

Member
Mar 12, 2011
146
0
0
7manka777 śliczny pony
icon_smile.gif

Wogóle wysyp pięknych tortów jak zwykle gdy się kilka dni nie zagląda. Każdego z osobna pochwalić nie sposób, więc powiem tylko, że wszystkie piękne.

A to mój ostatni dla synków na 3 i 6 urodziny. Jakoś torty dla kogoś wychodzą mi lepiej niż dla siebie, ale jak to mówią szewc bez butów chodzi ;)

Zdjęcie robione na szybko tuż przed zdmuchnięciem świeczek, więc też średniej jakości.

DSC_8836.JPG

agnik

Member
Sty 17, 2013
34
0
0
Jo_anna1 jesteś moją mentorką :D

Jakby ktoś miał ten filmik pokazowy co Jo_anna1 pisała to byłabym wdzięczna
icon_smile.gif

7manka777 piękny pony
icon_smile.gif
I jeśli ty jesteś początkująca to aż strach się bać co ty później będziesz z tortów czarować
icon_smile.gif

BeataM super Mario
icon_smile.gif

Synowie w tym samym dniu, czy daty zbliżone że torcik wspólny
icon_smile.gif

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0

fabia1

Member
Maj 20, 2009
99
0
0
Dziewczyny chciałabym zrobić mężowi na urodziny tort ciężarówkę ale kompletnie nie mam pojęcia jak sie za to zabrać może macie w swoich zbiorach jakiegoś tutka na tira szukałam w necie ale nic nie znalazłam

BeataM

Member
Mar 12, 2011
146
0
0
agnik @ 27 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1415283Jo_anna1 jesteś moją mentorką :D

Jakby ktoś miał ten filmik pokazowy co Jo_anna1 pisała to byłabym wdzięczna
icon_smile.gif

7manka777 piękny pony
icon_smile.gif
I jeśli ty jesteś początkująca to aż strach się bać co ty później będziesz z tortów czarować
icon_smile.gif

BeataM super Mario
icon_smile.gif

Synowie w tym samym dniu, czy daty zbliżone że torcik wspólny
icon_smile.gif
Jeden z lutego drugi z marca. Starszy miał już wcześniej imprezę urodzinową dla kolegów ze szkoły, a dla innych znajomych póki co robimy dla obu razem (młodszy jeszcze do szkoły nie chodzi). Mniej bałaganu ;)

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Jo_anno, a zdradzisz jakich uzywasz tych pudrowych barwnikow? I czy jestes z nich na 100% zadowolona czy bEdziesz jeszcze szukac idealnych?
icon_smile.gif

7manka777 bardzo mi się podoba twój torcik i super wkonany. Serio pierwszy obłożony masą cukrową?

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Jo_anna1 @ 28 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1415474O.laz barwniki pudrowe kupiłam takie:
http://www.pan-centrum.pl/sklep,,93,155,0,,70.html
Niewiele maluję na tortach ale np. do malowania oczu, ewentualnie do podkreślenia czegoś na sucho jak dla mnie sa ok. ale nie miałam możliwości porównania z innymi. Sprawdziłam i można je rozpuszczać zarówno w wodzie jak i w alkoholu i lakierze spożywczym, kolor się nie zmienia
icon_mrgreen.gif
a czym one sie różnią od normalnych barwników w proszku? Rozumiem, że są delikatniejsze, ale jeśli chodzi o oczy np?

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Asiulla, jak wyciągnęłam swoje przepisy to dopiero się zorientowałam, że mam taki sam przepis na muffinki
icon_mrgreen.gif

Melduję, że zrobione i rozdane
icon_lol.gif

IMG_0142.JPG

Załączniki

• IMG_0142.JPG
    IMG_0142.JPG
    202 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy