Dorota519 @ 1 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416494A tu taki torcik dla mężczyznytroszkę kobietka mi nie wyszła
dlaczego? Kobietka blond, z dużym cycem. Czego mężczyzna może więcej chcieć??![]()
ola_wroclaw @ 1 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416501...
Kiedy ja zrobię jakiś 3D?
ola nie kokietuj tylko się bierz za to 3Djestem pewna ze wyjdzie super. Minnie świtna, zresztą cały tort super elegancki.![]()
Dziewczyny, poradźcie ! chcę zrobić na sobotę tort - wymyśliłam że z pikowaniem. (Ja muszę zawsze sobie utrudnić). Boję się że zawalę a bardzo mi zależy na dobrym efekcie bo to pierwszy taki "na zewnątrz", na urodziny chrześnicy z mnóstwem gości...![]()
Obawiam się, że:
1. przerwę masę odciskając wzór, albo
2. wzoru pikowania nei będzie widać
3. kulki w przecięciach nei będą się chciały przykleić / odkleją się na imprezie
4. wszystko wyjdzie krzywo (chcę "opikować" i boki i górę)
5. jakaś inna kastrofa się wydarzy
obejrzałam juz filmiki różne, ale wiecie, tam wszystko zawsze wychodzi idealnie....
powiedzcie, o doświadczone tortomaniaczki?! trudne to? jak uniknąć niebezpieczeństw?? a może w ogóle sobie podarować póki nie nabiorę doświadczenia więcej???
ola_wroclaw @ 1 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416515nigdy nie robiłam pikowania, ale też mam ochotę i się boję![]()
Ja myślę, że radełkiem można to zrobić a masę po prostu troszkę grubszą położyć na tort i "jakoś to będzie" (zawsze tak sobie powtarzam)
A żeby było prosto to bym sobie linijką pomagała![]()
No i "jakoś to będzie"))
o tak, linijką a nawet obmyśliłam zrobienie szablonu papierowegoD ale i tak mam stresa, czekam na dalsze porady!! prooszę!!
CYTATA jeśli chodzi o tort 3D to nie kokietuję. Mam stresa na samą myśl, że miałabym taki zrobić. Ale może niepotrzebnie? Może to nie jest aż tak trudne? Moja teściowa ma uro w sobotę... może jej coś zrobię 3D. Ale co można zrobić teściowej?
teściowa imho jest idealna na wypróbowywanie nowych pomysłówmoja przynajmniej jest.
hmmm... jakiś dzbanuszek? koszyk kwiatów/ choć to średnio 3D..
czymś się intersuje?? albo jakeiś zwierzę domowe? o wiem!!! zrób poduszkę to od razu pikowanie przećwiczysz, a na poduszce może leżeć cokolwiek, nawet różyczka, ta na podwójnym była śliczna![]()
malutka25 @ 1 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416583Malena, polewa na babeczkach to lukier
Wow! A wygląda jak jakaś rozplywajaca się w ustach delikatna chmurka w kolorze świeżej trawki... ♡♡♡
Jolan @ 2 Apr 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1416688Wiem, że byłoale mi wcięło.![]()
Proszę - czym sklejać wycięte z masy elementy na buciki? Masę trenuję, małe kwiatki próbuję, dam radę z bucikami?Ja sklejałam woda z cukrem
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.