Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
Gocha K @ 8 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1428746hej dziewczyny mam prośbe potrzebuje pomysłu na torcik dla dziewczyny która jest kosmetyczką i zawodowo robi manicure itp.a moich pomysłów brak proszę
icon_smile.gif

Busia

Member
Cze 3, 2012
81
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
marioletta @ 9 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429204laseczki, jak robicie krem śmietanowy usztywniony żelatyną to w jakich proporcjach ??

np na pół litra śmietany ile łyżeczek żelatyny ??

ja zawsze robiłam z fixem ale tort blisko jechał, teraz dalej i nie wiadomo jaka pogoda..
wole porządniej usztywnić
ja przeważnie na 0.5 litra śmietany daję 2,5 łyżeczki żelatyny.

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
mam problem..co można zrobić facetowi na 50-te urodziny,którego żona zamówiła sobie 2 torty prostokątne,z którego jeden ma być czekoladowy a drugi cytrynowy..no i pytałam ją jaką dekorację sobie życzy, a ona na to że prosty,ma być wiadomo że to na 50-te urodziny i to wszystko!facet ma "full" zainteresowań..ale nie chcieli nic z tym powiązane..jak można udekorować prostokątne torty aby było minimalistycznie ale elegancko??mam totalny bałagan w głowie..pomóżcie,proszę
dontknow.gif

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Justee @ 9 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429225mam problem..co można zrobić facetowi na 50-te urodziny,którego żona zamówiła sobie 2 torty prostokątne,z którego jeden ma być czekoladowy a drugi cytrynowy..no i pytałam ją jaką dekorację sobie życzy, a ona na to że prosty,ma być wiadomo że to na 50-te urodziny i to wszystko!facet ma "full" zainteresowań..ale nie chcieli nic z tym powiązane..jak można udekorować prostokątne torty aby było minimalistycznie ale elegancko??mam totalny bałagan w głowie..pomóżcie,proszę
dontknow.gif
Niby pudełko jedno na drugim przewiązane dużą kokardą. Prosto i szybko
icon_wink.gif
i na pudełku może być "50". Jako jeden z pierwszych robiłam, o taki: dla_Jerzego1.jpg

Załączniki

• dla_Jerzego1.jpg
    dla_Jerzego1.jpg
    26.4 KB · Wyświetleń: 0

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Justee @ 9 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429225mam problem..co można zrobić facetowi na 50-te urodziny,którego żona zamówiła sobie 2 torty prostokątne,z którego jeden ma być czekoladowy a drugi cytrynowy..no i pytałam ją jaką dekorację sobie życzy, a ona na to że prosty,ma być wiadomo że to na 50-te urodziny i to wszystko!facet ma "full" zainteresowań..ale nie chcieli nic z tym powiązane..jak można udekorować prostokątne torty aby było minimalistycznie ale elegancko??mam totalny bałagan w głowie..pomóżcie,proszę
dontknow.gif
ja bym szła w biało-czarną kolorystykę, może z dodatkiem srebra, zobacz np:
http://www.elitecakedesigns.com.au/images/...te-camellia.jpg
albo
http://media-cache-ec4.pinimg.com/192x/8f/...fe75d0dd29e.jpg

ola_wroclaw - wycielam sobie z pianki takie "kopyto", owinelam je folią i wyciete z masy dno, burty i rufe skleilam na tej piance. jak przeschlo to dokleilam wygieta deske na dziobie ktora przy okazji zamaskowala szpare bo sie burty rozeszły :D oraz gniazdo masztu i ławeczke w środku.
nawet sobie odrysowalam te kawalki na kartce żeby mieć na zaś ale niestety mam chwilowo skaner nieczynny, moglabym jedynei zdjecie zrobić :/

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
BeataSz @ 9 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429243ja takiego tortu nie nasączam w ogóle, jak odstoi swoje ( np. noc w lodówce) jest wystarczająco wilgotny od śmietany i malin
icon_smile.gif
Ja do nasaczania używam niekiedytych drinków w małych buteleczkach. Można kupić w biedronce. Dobieram smak drinku do smaku tortu. Czasam go lekko dosłodzę lub kapkę soku z cytryny. Co zostanie to oczywiście dla mnie!
rofl.gif

goia87

Member
Paź 4, 2011
97
0
0
A jeszcze powiedzcie dziewczyny czy lepiej zmiksowac te maliny z bita smietana czy poukladac i i dopiero przykryc czysta bita smietana?? co jest lepsze?

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
goia87 @ 10 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429259A jeszcze powiedzcie dziewczyny czy lepiej zmiksowac te maliny z bita smietana czy poukladac i i dopiero przykryc czysta bita smietana?? co jest lepsze?
ja miksuję, ale robię ze swojego przepisu na masę truskawkową https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7421&st=0, na tym zdjęciu dodatkowo dałam całe owoce, ale ostatnio robiłam tylko z miksowanymi i mnie lepiej odpowiadała.
tak wyglądał mój tort malinowo śmietankowy, bez nasączania
icon_wink.gif

torcik__mietankowo_malinowy_091a.jpg

Załączniki

• torcik__mietankowo_malinowy_091a.jpg
    torcik__mietankowo_malinowy_091a.jpg
    57.5 KB · Wyświetleń: 0

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
BeataSz @ 10 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429306ja miksuję, ale robię ze swojego przepisu na masę truskawkową https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7421&st=0, na tym zdjęciu dodatkowo dałam całe owoce, ale ostatnio robiłam tylko z miksowanymi i mnie lepiej odpowiadała.
tak wyglądał mój tort malinowo śmietankowy, bez nasączania
icon_wink.gif
]
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif
jejciu ale smakowicie wygląda i pięknie ozdobiony.
powoli dojrzewam do kupienia tylek i rękawa (to hobby to jest worek bez dna!). Myślicie że da sie zrobić z lukru królewskiego taką trawkę?
http://www.lottieandlil.com/wp-content/upl...Cake-Pops-2.jpg

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
o.laz @ 10 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1429318
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif
jejciu ale smakowicie wygląda i pięknie ozdobiony.
pooli dojrzewam do kupienia tylek i rękawa (to hobby to jest worek bez dna!). Myślicie że da sie zrobić z lukru królewskiego taką trawkę?
http://www.lottieandlil.com/wp-content/upl...Cake-Pops-2.jpg
A może twardszą niż zwykle masę cukrową zetrzeć na jarzynówce? Bardziej mi to wiórki przypomina, stąd ten pomysł
icon_wink.gif

Z tylki też zrobisz trawkę. Ja mam taką niby sitko. Była w zestawie.

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy