Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
alipek @ 15 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1430893dziewczyny planuję zrobić podobny tort jak ten 3 piętrowy z serduszkami biało różowy http://www.perfect-wedding-day.com/heart-s...ding-cakes.html tylko na górze dodać ładny czerwony bukiet a na serduszkach wypisać imiona dzieci. ( dla wychowawczyni). Pomóżcie czym napisać imona . To będą dość małe serduszka a imiona są rożna i długie i krótkie. Są takie wycinarki malutkie. A może pisak. Ale jaki aby był sprawdzony, że dobrze pisze. Miałam kiedyś jeden ale suchy był, robił dziury i masie. Plissss bo wiem ,że wy wiecie wszystko!!!!
Podkreślam, że nie mam doświadczenia. Zbieram jednak informację.... I .... wiele z was "Cinek " pisało o swoich problemach z literkami:-czy małe czy duże, proste czy kursywa. Był problem. I tak sobie myślę (ja myślę
pinggrins.gif
) że z takimi malutkimi będzie chyba większy problem i męczarnia. Proponuje zatem nie męczyć się Literkami na malutkich serduszkach (dodatkowy koszt plus nerwy) a uzbroić się w lukier królewski ( lub czekoladę) mocniejszy worek nylonowy (lub odpowiednią strzykawkę przykład http://www.tortownia.pl/sklep,1254,185,Cui...strzykawka.html ) i ćwiczyć pisanie literek
icon_mrgreen.gif
. Piszę jak najbardziej poważnie, jest to mniej kłopotliwe,bardziej efektowne i spokojniejsze. A jak się imię rozmarzę to zawsze można lukier zdjąć i poprawić. przykład http://blog.fajnewesele.pl/2011/07/31/cias...ania-dla-gosci/

Edit: lub coś w tym stylu http://allegro.pl/litery-literki-do-dekora...3240545726.html - literki stempelki
icon_mrgreen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
bumelka @ 15 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1430993Literki które podaje sylkag o są stempelki.Nimi nie wytniesz literek.No ja przynajmniej nikogo takiego nie znam
rofl.gif
Tak to są stempelki, tak pomyślałam że może zdały by egzamin przy zrobieniu napisów na małych serduszkach jak pytała alipek . bo od ręki to będzie miała dużo grzebania przy tym, i n ie wyjdą nigdy równe literki
icon_smile.gif

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
Osobiście doradzam metalowe, są wieczne a z plastikowymi nigdy nie wiadomo. Moim zdaniem nie dadzą takiego efektu jak metalowe. Ale nie wiem może tylko mi się tak zdaje. Może któraś z cinek ma plastikowe i doradzi. Ja mam tylko metalowe.

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Dzięki dziewczyny!!! Sylwunia chyba to copodałaś to jest właśnie to!!! Ręcznie się udziudźgam bo dzieci jest 26!!!! na pasowanie robiłam im tort w 1 klasie z kredkami i do dziś pamiętam ( a minęły 3 lata) Ile dudłania miałam aby na każdej kredce napisać imię!!! Właśnie wtedy używałam pisaka i mam raczej złe wspomnienie! te stempelki sa super. Już zmieniłam nieco koncepcję tortu ale serduszka z napisami zostają!
Jam tez dzięki i H-elen. To będzie tort prawie w gratisie bo do klasy chodzi moja córcia. Wzięłam tylko symbolicznie za produkty i to te najdroższe. Reszta to moja wdzięczność dla wychowawczyni więc w darze!
wink.gif

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
hej, robię tort ze świeżymi owocami:
mianowicie czekoladowy biszkopt, na to truskawki i na to bita śmietana.
I tak:
czy te truskawki muszę jakoś, że tak to ujmę "zaimpregnować" :D żeby zachowały swieżość, jędrność i swój stan? Czy one nie puszczą jakoś za dużo soków? Czy nie rozpuszczą bitej śmietany?

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Ola ja wczoraj tez zrobiłam tort z bitą śmietaną,
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif
galaretką truskawkową, żelatyną i świeżymi truskawkami, jedno przełożenie, a drugie z bitą śmietaną, żelatyna i borówką, będzie dzisiaj jedzony bo moja córcia ma dzisiaj impezkę urodzinową, a w poniedziałek skończyła 5 lat.
rofl.gif
Dam ci znać czy owoce puściły soki, bo w niczym ich nie moczyłam, ani nie smarowałam.
rofl.gif

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
ola_wroclaw @ 16 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1431132hej, robię tort ze świeżymi owocami:
mianowicie czekoladowy biszkopt, na to truskawki i na to bita śmietana.
I tak:
czy te truskawki muszę jakoś, że tak to ujmę "zaimpregnować" :D żeby zachowały swieżość, jędrność i swój stan? Czy one nie puszczą jakoś za dużo soków? Czy nie rozpuszczą bitej śmietany?
jak mam bardzej soczyste to przesypuję fixem, tyle że torty idą blisko i są "na dzisiaj" a śmietana z żelatyną ... nie sprawdzałam na dłuższa metę czy cos im się nie dzieje

własnie torcik stoi w lodówce czeka na tynk, tyle że dzisiaj z borówkami a śmietana z dodatkiem lemon curdu
lecker.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy