Marta12 @ 23 May 2013 napisał:
malutka25 @ 23 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1434496DZIEWCZYNY, POMOCY !!zrobiłam krem truskawkowy na smietanie z żelatyną ale plynie, jest za rzadki. da radę to uratować ??? robiłam go o 12.Śmietana Ci się nie ubiła, czy żelatyny za mało dodałaś? Spróbuj może rozpuścić galaretkę truskawkową w 3/4 szklanki wody przestudź ją i dodaj do tej śmietany. Powinno "ściąć"
A ja nadal z "szydełkiem" w dłoni![]()
Na urodziny dla znajomej:
malutka25 @ 23 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1434496DZIEWCZYNY, POMOCY !!zrobiłam krem truskawkowy na smietanie z żelatyną ale plynie, jest za rzadki. da radę to uratować ??? robiłam go o 12.Już nim przełożyłaś? Jeżeli tak, to załóż obręcz i niech postoi w lodowce. Stężeje. Jeżeli masz w misce to też wstaw przed przekładaniem do lodówki i kiedy zacznie tężeć wówczas przekładaj.
Marta12 @ 23 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1434040No kobitko75 zaszalałaśtort wspaniały!
Dzięki bardzo dziewczyny.![]()
Jo_anno1 jak zwykle śliczności![]()
Jo_anna1 @ 23 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1434529Śmietana Ci się nie ubiła, czy żelatyny za mało dodałaś? Spróbuj może rozpuścić galaretkę truskawkową w 3/4 szklanki wody przestudź ją i dodaj do tej śmietany. Powinno "ściąć"
A ja nadal z "szydełkiem" w dłoni![]()
Na urodziny dla znajomej:wow! dopiero teraz na innym tle widać jakie niesamowite te koronki są. Drogie okrutnie ale zaprawdę, chyba warte swojej ceny.
dzięki Jo_anno za odp. o barwnikach. Tylko które to są te dziewczyny "od lilii" ?? One są na tym wątku czy gdzei indziej ich szukać? Ujawnijcie się proszę, o liliowe! I najlepiej napiszcie coś od razu o barwnikach pudrowych do kwiatów...
o.laz @ 23 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1434659wow! dopiero teraz na innym tle widać jakie niesamowite te koronki są. Drogie okrutnie ale zaprawdę, chyba warte swojej ceny.
dzięki Jo_anno za odp. o barwnikach. Tylko które to są te dziewczyny "od lilii" ?? One są na tym wątku czy gdzei indziej ich szukać? Ujawnijcie się proszę, o liliowe! I najlepiej napiszcie coś od razu o barwnikach pudrowych do kwiatów...Do kwiatów o jasnych platkach, jeżeli tylko podkreślić delikatnie odcień dla mnie najlepsze są te wszystkie jasne kolory. W przypadku ciemnych kolorów albo przełamujesz jasnym pudrowym albo pogłębiasz ciemnym. Obejrzyj torty, porównaj ze swoimi, zobacz jakie najczęściej kwiaty robisz i wówczas będziesz wiedziała czego potrzebujesz. Ja bardzo mało używam barwników pudrowych ale na początku wlaśnie po obserwacji te kolory sobie zakupiłam.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.