Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Bobasek jest cudny najbardziej pupa
icon_mrgreen.gif
, problem moim zdaniem jest w twarzy. Ma twarz dorosłego człowieka ,dziecko ma inne proporcje . Duże czoło, pyzy i oczy a reszta malutka. Może popatrz na twarz innych cukrowych bobasków. Cały korpus i nóżki są jak najbardziej ok. Rączki ciut bardziej pękate przy ramionach a cieńsze przedramiona . Mam akurat bobaska w domu co uwielbia spać z pupą do góry
zahnlos.gif

Edit: link do dzidziusia. Zwróć uwagę na kształt twarzy taka jakby fasolka http://www.youtube.com/watch?v=NuBGX1da3Pk

Ostatnią edycję dokonał moderator:

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Busia @ 24 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1435027Piękne kolejne Wasze dzieła, tylko pozazdrościć talentu Waszego
icon_smile.gif

Ja przychodzę prosić o pomoc
Szykuje mi się tort na chrzciny dla koleżanki synka, na torcie ma być bobasek otulony kocykiem.
Chciałam spróbować zabarwić masę na kolor cielisty i chyba wyszedł ok, więc zabrałam się za zrobienie malucha. Coś jest z nim nie tak, tylko nie wiem co.
Spójrzcie na niego i podpowiedzcie co można by poprawić, na co zwrócić większą uwagę. To mój pierwszy bobasek, więc będę wdzięczna za porady i uwagi co jest nie tak.
Dzidziuś słodki :D
Dokładnie tak jak pisze JAM - trochę inne proporcje twarzy. Ja dodam że jak się patrzy na głowę niemowlęcia en face to oczy są mniej więcej w połowie wysokości a czoło nad nimi wypukłe, no i pełniejsze policzki a mniejszy nosek.
A skoro ci tak fajnie idzie to może spróbuj zrobić ręce i nóżki (chociaż te to nie wiem czy warto skoro pod kocykiem będą) nie przyklejane tylko "wytoczone" od razu z tułowia?

Justee baardzo dziękuję za te kolory. Twoje kwiaty są niesamowite, ja chyb anigdy takich nie zrobię
icon_sad.gif
. Chyba rzeczywiście muszę się najpierw zastanowić czego potrzebuję...

W ogóle dziś jakiś kiepsi dzień mam... Zwarzyła mi się nieco masa do jednego tortu i mam czarne myśli jeśli chodzi o moje możliwości i zdolności tortowe. Eh, to pewnie ta pogoda :/

Busia

Member
Cze 3, 2012
81
0
0
Dziękuję dziewczyny za porady, na Was zawsze można liczyć
icon_smile.gif

czyli zrobię małą operację, podmienię głowę :D
reszta pod kocykiem będzie tak jak pisałam więc nie będę zmieniać
mam ponad miesiąc na treningi, więc czasu sporo
raz jeszcze dziękuję
anbetung.gif

teraz zmykam zabierać się za komunijną książkę ;)

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
Hejka. Właśnie do tego kremu truskawkowego dalam tyle żelatyny co zawsze i popłynął jeszcze był w muace więc dałam za radą galaretke i wyszło świetnie
icon_smile.gif
dziękuję ! Mam 5 nowych tortow ale zdjecia potem bo muszę zmniejsZyć a teraz dzieci nie dają
icon_smile.gif

Pozale się tylko trochę. Od 1 mają zrobiłam 20 tortow czyli nie cały miesiąc, wyrabialam masę sama bo mąż pracuje i nabawilam się zapalenia stawu. Boli okrutnie:(

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Codziennie tu wchodzę i szczęka mi opada na widok Waszych arcydzieł. Ja to tylko dla siebie robię, więc wprawy nie mam tak jak Wy, ale dziś stworzyłam komunijny dla bratanka. Krem cytrynowy ( z lemon curd'em) i drugi z mascarpone i mleka skondensowanego:

tort_komunijny_030.jpg

tort_komunijny_012.jpg

Załączniki

• tort_komunijny_030.jpg
    tort_komunijny_030.jpg
    63.2 KB · Wyświetleń: 0
  • tort_komunijny_012.jpg
    tort_komunijny_012.jpg
    71.2 KB · Wyświetleń: 0

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
BeataSz @ 25 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1435294Codziennie tu wchodzę i szczęka mi opada na widok Waszych arcydzieł. Ja to tylko dla siebie robię, więc wprawy nie mam tak jak Wy, ale dziś stworzyłam komunijny dla bratanka. Krem cytrynowy ( z lemon curd'em) i drugi z mascarpone i mleka skondensowanego:
BeataSz aż starch pomyśleć co by było jakbyś "miała wprawę" :D. ja bym chciała tak nie miec wprawy jak ty...

Szczególnie w pieczeniu ;( . Normalnie zaliczyłam pierwszą WTOPĘ MIESIĄCA. wszystko zrobiłam jak mi się wydawał po bożemu a tu nagle po obłożeniu tortu zaczęła spod niego sączyć jakaś ciecz. Taki żółtawy, klarowny syrop o smaku biszkoptu. Nie wiem co to może być
gruebel_2.gif
może za mocno biszkopt nasączyłam ?? Zdarzyło się wam coś takiego? (pewnie nie, tylko ja taka guła jestem... buuu)
Z czasem ciekło coraz mniej, przed wydaniem już tylko wilgoć była ale masa się troszku rozmoczyła w jednym miejscu. Normalnie aż mnie brzuch boli ze wstydu jak o tym myślę
icon_sad.gif

a to ten nieszczęsny wypiek:
tort_chrzest_dzidzianapoduszce_1.JPG

Załączniki

• tort_chrzest_dzidzianapoduszce_1.JPG
    tort_chrzest_dzidzianapoduszce_1.JPG
    127.8 KB · Wyświetleń: 0

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
no, niestety mnie też raz się tak zdarzyło, dla "zięcia" to był tort- przedobrzyłam z ponczem i z jednej strony przeciekało, wkładałam pod ten róg, z którego ciekło, ręcznik papierowy i cigle go wymieniałam, tak przez kilka godzin, aż do odebrania. Podobno w konsumpcji był ok, może co miało wyciec, to zdążyło
icon_wink.gif

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
Te Tak raz miałam i w tym miejscu gdZie cieklo podnioslam lekko masę, wcisnelam trochę masła i po problemie. A stresa miałam okrutnego że mi tort płynie. Rano był suchy
icon_smile.gif

Lut 21, 2012
320
0
0
sliczny ten torcik na chr\zest
icon_smile.gif

a to moje
ten star wars angry ze wzoru miał być

Załączniki

• _1.jpg
    _1.jpg
    30.1 KB · Wyświetleń: 0
  • 2.jpg
    2.jpg
    34.8 KB · Wyświetleń: 0
  • 3.jpg
    3.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 0
  • 4.jpg
    4.jpg
    31.7 KB · Wyświetleń: 0

malwiśka

Member
Kwi 21, 2013
61
0
0
Dziewczyny wszystkie torty cudowne i dopracowane!
Asiulla1984 Twoje torty maja takie piękne, żywe kolory, aż nie mogę się napatrzyć
icon_smile.gif

Beata Sz śliczny, stonowany tort komunijny, bardzo mi się podoba
icon_smile.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
dziewczyny wszystkie torty przeeeeeeśliczne
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

asiulla czy ty używasz barwników pudrowych?, jakim brawnikiem jest pomalowany chlebek i liście winogron? i czy aerografem?????

kamir

Member
Lut 23, 2012
33
0
0
wszystkie torciki cudne
icon_smile.gif
uwielbiam oglądać Wasze komunijne dzieła
icon_smile.gif

A to torcik dla mojej córeczki
icon_smile.gif

Załączniki

• tort_piesek_dalmatyńczyk.jpg
    tort_piesek_dalmatyńczyk.jpg
    1.5 MB · Wyświetleń: 0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy