asiulla1984 @ 25 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1435400dziewczynki kielich jest z masy ale kupny hihi
mam barwniki pudrowe z sugarflair, ale rzadko kiedy ich używam, aerografu się jeszcze nie dorobiłam ;(
te pikowania 2 godziny robiłam cholera aż przeklinałam sama siebie
chlebek pomalowałam żelowym ivory z wiltona, a listki zielonym jakimś z sugarflair
te srebrne kuleczki to perełki cukrowe
chyba na wszystkie pytania odpowiedziałam co? hehe
Ale jaki efekt![]()
o.laz @ 25 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1435302(...) Normalnie zaliczyłam pierwszą WTOPĘ MIESIĄCA. wszystko zrobiłam jak mi się wydawał po bożemu a tu nagle po obłożeniu tortu zaczęła spod niego sączyć jakaś ciecz. Taki żółtawy, klarowny syrop o smaku biszkoptu. Nie wiem co to może byćmoże za mocno biszkopt nasączyłam ?? Zdarzyło się wam coś takiego? (pewnie nie, tylko ja taka guła jestem... buuu)![]()
Z czasem ciekło coraz mniej, przed wydaniem już tylko wilgoć była ale masa się troszku rozmoczyła w jednym miejscu. Normalnie aż mnie brzuch boli ze wstydu jak o tym myślę![]()
a to ten nieszczęsny wypiek:
Pokaż załącznik 82706Zdarzyło, zdarzyło... Ja teorię mam opanowaną, gorzej z praktyką. Mało tortów robię i wprawy mi brakuje. Ratowałam podobnie jak koleżanki opisały. Najpierw ręcznikiem papierowym zebrałam spod masy nadmiar ponczu a później nieco masy maślanej nałożyłam. Cukrowa masa nie rozmiękła, na szczęście. Bałam się wtopy a tort jechał aż do Bremy.![]()
Aż miło tutaj zaglądać, piękne rzeczy pokazujecie. Mnie zachwyca to, że jeszcze dzień wcześniej pytacie jak zrobić a za chwilę pojawia się piękny wyrób. Gratuluję pracowitości i talentu![]()
![]()
goma @ 25 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1435411Kobitki, znów cudne torty pokazujecie
Kamir-tort rewelacyjny, Asilla jak zrobiłas te bufki na boku tortu komunijnego ???
ola_wroclaw @ 25 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1435455tutek na baletnicę poszukujkęOla, może tu coś dla siebie znajdzieszhttp://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=384
Jo_anna1 @ 26 May 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1435588Ja tym razem weekend z "igłą" i "szydełkiem" spędziłam
Cudne!
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.