Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

kiniaaa

Member
Maj 22, 2013
483
0
0
Asiulla mam pytanko :D
znalazłam na Twoim blogu "Czekoladowy siup" - podpowiesz co się kryje pod tą nazwą?
icon_smile.gif

Torciki jak zawsze piękne
icon_smile.gif

sylkag66 - podpowiesz jak zrobić takiego złomka?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Sylwuś suuuuuuper produkcja !!!!
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
jak ty zrobiłaś tego złomka? jakimi barwnikami malowałaś?
gruebel_2.gif

Aniu twój księżniczkowy jest suuuuuper piękny !!!!
Busia twój Star Wars jest jak prawdziwy
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

asiulla ty już wiesz, ale i tak napisze mega,mega
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
ekstra torty, zdradź prosze jak zrobiłaś,że ten cukiereczek sie tak ładnie błyszczy?
gruebel_2.gif
bo ja niektóre ozdoby nabłyszczam parą, ale to tylko takie małe.

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Kochane dziewczyny ten pantofelek był robiony metodą prób i błedów z takiego zwykłego bucika z piętką i paseczkiem na przodzie .Chciałam go Wam skopiować ale mi nie wchodzi ,kilka razy go powiększyłam na ksero i dodałam do niego trochę od siebie np.grubszy spód na przodzie buta i trochę inne wykończenie . Jak mi się uda to spróbuję to rozrysować ,najwięcej problemów sprawiłmi obcas bo nie mogłam go zgrac zresztą
wink.gif

Wszystkie nowe torty fantastyczne
anbetung.gif

kiniaaa

Member
Maj 22, 2013
483
0
0
[quote name='asiulla1984' date='2 Jun 2013, 20:32 ' post='1438437']
ten czekoladowy siup to normalnie tort bez tynku ze śmietaną na wierzchu i ścianami z czekolady
icon_smile.gif

dzięki
icon_smile.gif
i dodam tyle że cudne te Twoje wypieki!

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
CYTATPodkładu pod masę. Może to być krem maślany, może być też Nutella. U mnie to drugie, bo większość osób nie przepada za tłustymi kremami. Pod masę cukrową NIE dajemy: bitej śmietany i kremów na jej bazie. Dekoracje podchodzi wtedy wodą (przekonałam się na własnej skórze 3 lata temu).
http://www.cukrowawrozka.pl/pusheen-cupcak...-krok-po-kroku/
W necie w sumie tylko to nic więcej
gruebel_2.gif
może na krem nalać trochę czekolady i dopiero masę cukrową, czekolada w lodówce stwardnieje więc nie będzie wilgotna.

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
JAM @ 2 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1438483http://www.cukrowawrozka.pl/pusheen-cupcak...-krok-po-kroku/
W necie w sumie tylko to nic więcej
gruebel_2.gif
może na krem nalać trochę czekolady i dopiero masę cukrową, czekolada w lodówce stwardnieje więc nie będzie wilgotna.
juz sama nie wiem, chyba zrobię budyniowy .... może dodał trochę więcej masła niż zazwyczaj ...

ozdoby zrobię wcześniej i na koniec będę zdobić ..

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
ola_wroclaw @ 3 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1438559JAM, nie mam folii aluminiowej, myślisz że może być zwykła spożywcza???
Ja trzymam w worku foliowym, Na drugi dzień się fajnie robiło ale po 2 dniach zrobiła baaardzo gumowa i by coś zdziałać łącze ze zwykłą pół na pół. Ja ją rozciągam a ona wraca
icon_razz.gif

ps: nie jest jadalna bardziej do dekoracji(samo CMC nie jest dobre a do tego surowe jajka)

Ostatnią edycję dokonał moderator:

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Witajcie, mam prośbę. Pomóżcie określić wielkość tortu - chciałam zrobić tort na zakończenie przedszkola dla mojego syna. I tak: będzie tam: 22 dzieci, 3 panie+2 dyrektorki no i przynajmniej 22 rodziców (bardziej byłabym skłonna uwierzyć, że niektórzy przyjdą z obojgiem rodziców). No i nie wiem jaki tort zrobić (ma to być tort-prezent-podziękowanie dla 2 pań nauczycielek i 1 pani salowej), żeby było choćby symbolicznie, ale dla KAŻDEGO. Załóżmy, że będzie 50 osób, z czego pamiętajmy, że 22 to 6-7latki, które pewnie za wiele nie jedzą. Planuję zrobić lekki tort z galaretką i truskawkami.
Jakie wymiary? Mam blaszkę prostokątną, tak plus-minus wymiary kartki A4, czyli 20x30cm, do tego myślałam na górę serce jako kolejne piętro. Wystarczy?
Poradźcie. liczę na wasze doświadczenie.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy