Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
malutka25 @ 15 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452487Jam, są etaty na dekoratora:p
Tak bez szkoły? Mówię o cukierniczej itp.... może się załapie na florystkę
zahnlos.gif

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
A to mój Heineken.
Z zieleni wiecej nie wyciągnęłam wiec nie do końca jest taka jak powinna (dziekuję za wszystkie podpowiedzi
icon_smile.gif
)
Ale i tak tort mi sie podoba biorąc pod uwagę ze jak go robiłam wyłaczyli u mnie prąd. Dobrze ze w wieczory jeszcze długo jasno jest, ale i tak w takiej szarówce mało co widac i ciężko sie robiło
icon_smile.gif

P1120494__Large_.JPG

Załączniki

• P1120494__Large_.JPG
    P1120494__Large_.JPG
    83.8 KB · Wyświetleń: 0

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
marioletta @ 15 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452497coraz cześciej patrzy się na umiejętności i doświadczenie to może i w dziedzinie cukierniczym też ...
chociaż przydał by się jakis kurs zawodowy żeby mieć podstawy technologi itp ...
Tak w sumie to by coś pomogło... Z tego co szukałam w internecie to są jakieś kursy "jak zrobić kwiatki" Udekorować tort" itp. ale nic po zatym(z tych co się ogłaszają)

goma Fajnie wyszedł
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Od przedwczoraj mnie nie było, a tu tyle ciekawych dyskusji!
aagaa Bc, na załączonym zdjęciu nic Twojemu torcikowi nie dolega, nie widać coby się rozkraczył
icon_smile.gif

sylkag66, sympatyczny roczny torcik! A Złomek po prostu genialny..
czarnowodzianka, rewelacja, widzę że Spongebob się udał
icon_wink.gif

maro79, jesteś niesamowity
cluebat.gif
Gdzie Ty początkujący?!
alipek, bardzo fajne torciki, quad Małżowi mojemu się podobał, BARDZO!
jola33, fabia1, malutka25 super torciki, gładkie, eleganckie, wyważone i dopracowane! Przy Waszych oczy to mi już prawie wypadły, więcej nie zniosę
icon_razz.gif

Rybeczka10, profesjonalne torciki, tylko jakieś takie.. mroczne?
Vanilka, Twoje figurki 3D rozwaliły mnie. Śliczne!
goma, Heineken bardzo dopracowany, kolor git
icon_smile.gif

JAM, ten tynk pierwszy raz Ci nie wyszedł? Czy zawsze nie wychodzi? Robiłam go już kilkanaście razy, nie miałam problemów. Jeśli pierwszy raz, to może masło miałaś trefne?
o.laz, super wyliczenia, postraszyłaś tu ludzi wzorami
icon_wink.gif
Ja tam się wzorów nie boję, sama już na Cinie kilka wyprowadzałam. Obiecałam, że zrobię tutka na piłkę, ale nie miałam czasu
icon_redface.gif
Przepraszam.. Ale jeśli są chętni, to jeszcze mogę zrobić
icon_smile.gif

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
JAM, ja już szukałam i interesowałam się, jest kilka opcji, żeby podchodzić do egzaminu na mistrza cukiernictwa
icon_smile.gif
Wykształcenie cukiernika można zdobyć w szkołach zawodowych (dwu- lub trzyletnich), liceach profilowanych, technikach. Do egzaminu można też podejść mając 6-letnie doświadczenie w tej materii (czyli mieć udokumentowaną pracę) bez wcześniejszego wykształcenia kierunkowego. Powinnaś spróbować, może ktoś by Cię zatrudnił
icon_wink.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Sierotka3m @ 15 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452501JAM, ja już szukałam i interesowałam się, jest kilka opcji, żeby podchodzić do egzaminu na mistrza cukiernictwa
icon_smile.gif
Wykształcenie cukiernika można zdobyć w szkołach zawodowych (dwu- lub trzyletnich), liceach profilowanych, technikach. Do egzaminu można też podejść mając 6-letnie doświadczenie w tej materii (czyli mieć udokumentowaną pracę) bez wcześniejszego wykształcenia kierunkowego. Powinnaś spróbować, może ktoś by Cię zatrudnił
icon_wink.gif
to mnie już emerytura dopadnie
icon_eek.gif

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
JAM, napisz mi więcej o swoim tynku, tzn. nie o konsystencji tylko czy od samego początku Ci taki wychodził. Z tego co pamiętam, pisałaś, że dajesz troszku inne proporcje. Może mogłabym Ci pomóc.

O tym mistrzu to taka ciekawostka. Też ze względu na to, że taka informacja oznacza, że mogą zatrudnić bez wykształcenia. Nie bój z tą emeryturą, niedługo będziemy pracować do 80, chyba że podlegasz ustawodawstwu niemieckiemu, to jako emerytka będziesz się na tajlandzkich plażach z boku na bok przewracać, a nie tortować
icon_razz.gif

aagaa Bc

Member
Lip 2, 2013
116
0
0
Laski kiedy pisałyście o bobaskach z formy...a powiedzcie mi jak malujecie takie maleństwo? jak już wyciągniecie z formy...chodzi mo o te wszystkie zgięcia w bobasie...nie wiem czy dobrze tłumacze...

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Na szkoły cukiernicze jesteśmy niestety już troszkę za stare ,przynajmniej w moim przypadku
fiesgrins.gif
a co do pracy nieważne że się potrafi cos fajnego zrobić w temacie cukerniczym ważne jest doświadczenie albo papierek to dzisiaj jest wymagane .Obok mojej miejcowości otwierali wielką knajpę chciałam sie tam załapać na kuchnię jako pomoc kuchenna albo do sprzątania i nic z tego , muszę mieć szkołę lub doświadczenie w tym zawodzie i na nic były moje tłumaczenia że chodzę czasem ze znajomą do pomocy na różne imprezy no i przecież prowadzę dom .Wymóg to wymóg ,obeszłam się smakiem
icon_mrgreen.gif

aagaaBc ja nie robiłam jeszcze dzidzia ale wydaje mi tak na mój rozum sie że malować trzeba jak dobrze podeschnie
icon_smile.gif

goma kapsel świetny
daumen.gif

maro79

Member
Lip 5, 2013
18
0
0
Cześć kobitki troszke czasu brakuje żeby tu zaglądać a wy dokładacie tych stron do czytania i dokładacie
Sierotka3m mnie po głowie bije
biggrinflip.gif
a w lodówce mi kaktusy wyrastają
rofl.gif

2013.07.14_009.JPG

Załączniki

• 2013.07.14_009.JPG
    2013.07.14_009.JPG
    726.2 KB · Wyświetleń: 0

jola33

Member
Cze 12, 2013
72
0
0
Dziewczyny macie może przepis na jakieś fajne ciasto które posłuży mi jako spody do tortu chciałam zrobić dla moich rodziców na 30 rocznicę ślubu. Takie tradycyjne już mi się trochę przejadły gdyż ostatnio miałam trochę imprez w rodzinie i tym razem chciałam zrobić taki inny tort. Tylko nie bezowy z góry dziękuję
anbetung.gif

dora1530

Member
Lip 5, 2011
13
0
0
Witam wszystkich (bo jak widzę są tu nie tylko panie) tortomaniaków!
wink.gif

Czytam forum już od dłuższego czasu, trafiłam tutaj szukając przepisu na tort urodzinowy córki i wlaściwie wtedy zaczęła się moja przygoda z tortami.
Zdecydowałam się napisać bo potrzebuję pomysłu na tort dla męża,który jest leśniczym i myśliwym. Jak macie jakieś pomysły to pomóżcie.

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Jola33! Polecam pyszniutkie Red Velvet Cake - wilgotne i intrygująco wyglądające, może też być dość proste i bardzo smaczne Kamikadze cytrynowe z nutką alkoholową przekładane kremem z bitej śmietany i jogurtu, wiele razy robiłam (przepis zainspirowany drinkiem). Nie ma go na Cinie, ale mogę wklepać
icon_smile.gif
Tort makowy godny jest polecenia, tort egipski.

Maro79, przypomniałeś mi Seksmisję- "Kobieta mnie bije!..". Super te kaktusy!

Dora1530, witaj
icon_smile.gif
Może tort-trofeum z głową dzika?
icon_wink.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

jola33

Member
Cze 12, 2013
72
0
0
Sierotka3m @ 15 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452639Jola33! Polecam pyszniutkie Red Velvet Cake - wilgotne i intrygująco wyglądające, może też być dość proste i bardzo smaczne Kamikadze cytrynowe z nutką alkoholową przekładane kremem z bitej śmietany i jogurtu, wiele razy robiłam (przepis zainspirowany drinkiem). Nie ma go na Cinie, ale mogę wklepać
icon_smile.gif
Tort makowy godny jest polecenia, tort egipski.

Maro79, przypomniałeś mi Seksmisję- "Kobieta mnie bije!..". Super te kaktusy!

Dora1530, witaj
icon_smile.gif
Sierotka3m kochana jesteś dzięki
bussi.gif

jola33

Member
Cze 12, 2013
72
0
0
Sierotka3m doczytałam przepis tego Red Velvet Cake powiedz mi bo jak piszesz robiłaś go już co robisz żeby jajk po dodaniu do masła się nie zważyły bo niestety u mnie zawsze tak się dzieje

dora1530

Member
Lip 5, 2011
13
0
0
Dora1530, witaj
icon_smile.gif
icon_wink.gif

[/quote]
Dziękuje za podpowiedź,
to by było piękne ale niestety ja tak zdolna nie jestem żeby zrobić dzika. Myślałam o jakimś ściętym pniu drzewa i przy tym czy na tym jakieś akcesoria myśliwskie, grzybki, liście itp.

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
dora1530 @ 15 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452650Dora1530, witaj
icon_smile.gif
icon_wink.gif

Dziękuje za podpowiedź,
to by było piękne ale niestety ja tak zdolna nie jestem żeby zrobić dzika. Myślałam o jakimś ściętym pniu drzewa i przy tym czy na tym jakieś akcesoria myśliwskie, grzybki, liście itp.
Witaj Dora1530 a może coś w tym stylu? http://3.bp.blogspot.com/-ksr_Io5abXI/Uatn...piowanie%29.jpg Piszesz że głowa dzika za trudna ale pieniek drzewa też do łatwych nie należy
gruebel_2.gif

tutaj głowa dzika http://3.bp.blogspot.com/-zSvz4wHm3_M/UdxL...xNrE/s640/2.JPG
a tutaj pieniek http://1.bp.blogspot.com/-kyDhNWDC2bc/T28p...lonaherbata.jpg

Sierotka3m Czy już Tobie dziękowałam ?
icon_smile.gif

Maro79 ja będę się martwić jak będą Ci grzyby w lodówce rosnąć
icon_smile.gif
bo kaktusy niczego sobie :D

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy