Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Witaj dora1530
wink.gif
może takie coś by ci się spodobało http://www.garnek.pl/ptyska1/26367772
wink.gif

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Przyznam, że mi się zważyły raz, przy Kamikadze (na samo ciasto przepis trochę podobny), bo dodawałam za szybko jajka. W książce każą jajko, pół minuty przerwy i kolejne. Ale nie wiedziałam, że to zważone upiekłam je i nic mu nie dolegało. A tak to mi się nie ważą.

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
goma @ 15 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452496A to mój Heineken.
Z zieleni wiecej nie wyciągnęłam wiec nie do końca jest taka jak powinna (dziekuję za wszystkie podpowiedzi
icon_smile.gif
)
Ale i tak tort mi sie podoba biorąc pod uwagę ze jak go robiłam wyłaczyli u mnie prąd. Dobrze ze w wieczory jeszcze długo jasno jest, ale i tak w takiej szarówce mało co widac i ciężko sie robiło
icon_smile.gif
Mogłaś go przeciągnąć barwnikiem z wodą i odrobiną alkocholu byłby mocno zielony
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
a to moje wieczorno-ranne!!!! wieczorem mi wyłączyli prąd!!!!! I rano też!!!!!!! chusteczka mnie już brała! masakra!!!! Te torty miały wyglądać zupełnie inaczej
baa.gif

Załączniki

• 100_9850.JPG
    100_9850.JPG
    366.8 KB · Wyświetleń: 0

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
sylkag66 @ 15 Jul 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1452676Mogłaś go przeciągnąć barwnikiem z wodą i odrobiną alkocholu byłby mocno zielony
icon_smile.gif
Nie pomyślałam o tym, ale pewnie i tak bałabym sie ze zostaną smugi.
Małowałaś podbarwioną już masę, tak ?
Zostało mi trochę tej masy, może jutro rozwałkuję kawałek i spróbuje pomalować.

A z tym prądem to koszmar, ja również robiłam mój tort "po omacku", bo prąd wieczorem też mi wyłączyli.
Ale jak widac i takie przeszkody Nam niestraszne - torty piekne zrobiłaś
icon_smile.gif

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
laseczki, robiłam na próbę dzidka w skrzydełkach .... nie pomyślałam wcześniej o cmc piórka kruche jak cholera przy dotknięciu sie kruszą ...
fakt cienkie robiłam mozna by zrobić grubsze i mniej wystające poza formę ale zastanawiam się czy dodanie cmc pomogłoby pozbyć sie kruchości bo wiadomo że beda delikatne ...

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
i jak myślicie ile wcześniej moge zrobić taką ozdobę ??

mam zamówienie w sierpniu ale będę w rozjazdach i boję się żeby mi lotu nie przesunęli ..
i tak sobie pomyślałam żeby zrobić dzidka 26-28 lipiec a z powrotem będę 9 sierpień to zostanie mi tylko biszkopt ii powleczenie
ew małe dodatki - tort na 11 sierpień

nawet przy przesuniętym locie zdążę,jakbym miała robić skrzydła to nie mam szans

jak myślicie dobry pomysł ??
ccrs.gif

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
Dzięki za linki
icon_smile.gif
chyba zrobię kolyske. W muszelce i w skrzydłach już robiłam. Jeszcze na fb widziałam u kogoś małego dzidziusia na tratwie, pirata ... Ostatnio takich szukam:D

Joanno, ten z groszkiem zgapilam od Ciebie, mam nadzieję, że się nie gniewasz:) brakuje mi czasu na swoje wizję więc korzystam z tego co już kiedyś widziałam;)

malutka25

Member
Lut 11, 2013
133
0
0
marionetek chyba za mocno Ci wystają, a że cienkie to się kruszy. Ja robiłam z własnej samorobki i ciut grubsze i było ok:) spróbuj zrobix większą podstawę na dol i górę. Powinno być stabilniejsze. Możesz zrobić 2 tyg wcześniej ale ja bym uprzedziła, żeby lepiej nie jeść.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Malutka [/b]bardzo się cieszę, że zgapiłaś i że świetnie Ci wyszedł
icon_razz.gif
ja tez go gdzieś zgapiłam więc spokojnie
icon_mrgreen.gif

Goma Elementy stojące trzeba by zrobić troszkę wcześniej i podsuszyć, przed krojeniem zdjąć i jest ok. wcale to nie jest takie trudne a efekt ciekawy. Jeżeli o urok tortu chodzi to z każdego musisz dekoracje zdjąć a jak kroisz to każdy tort pozbawiasz tego uroku
icon_mrgreen.gif
Często jest tak, że dekoracje są zostawiane na pamiątkę- fortepian który robiłam stoi u znajomej już chyba ze 3 lata a syn nie pozwala go tknąć
icon_mrgreen.gif

A może zrobiłabyś wózeczek? Tutek jest w "ozdobach krok po kroku"

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy