JAM @ 31 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1457204zemdliło mnie bleee
hahaha, ja nic nie piekę teraz, nie muszę a dla przyjemności w ten upał nie mam chęci ..
sernik na zimno tylko zrobiłam na szybko, bardzo nie wyjściowy zresztą![]()
Vanilka pierwsza klasa![]()
![]()
rastafa @ 31 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1457268(...)
mam prośbę, tylko się nie smiejcie, która nauczy mnie 'szczypać' no za nic w świecie mi nie wychodzi, a wasze szczypane torty takie piękne są. Mam metalowe szczypce, miałam też plastikowe i to samo, nie wychodzi miczyli co ? brak umiejetności ?
trochę ćwiczeń i nabierzesz wprawyJa robię tak, po obłożeniu i wygładzeniu masy na torcie palcami, kciukiem i wskazującym
naciągam masę przy rancie. To dobry sposób aby powstał wyrazisty odcisk a jednocześnie szczypce nie podziurawią masy na styku z ciastem. Żeby szczypanka miała równo rozłożony wzór to po pierwsze, warto przesunąć czarną gumkę na właściwą pozycję. Zrób sobie próbę na kawałku masy i zobaczysz, że bardziej rozwarte szczypce dużo chwytają. Po drugie, trzeba założyć w jakich odstępach będziesz szczypać. To ma duże znaczenie dla końcowego efektu. Szczypanie raz bliżej, raz dalej spowoduje, że wykończenie nie wygląda elegancko![]()
![]()
fabia1 @ 31 Jul 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1457223Torciki same cudeńka, chwalę hurtowo![]()
![]()
![]()
Dziewczyny jak robicie takie małe samochodziki na tort to robicie całe z masy czy dajecie coś do środka?
A to moje ostatnieWitam
nie wiem jak inne(inni) robią figurki bo ja staram się zrobić z wafla ryżowego figurkę a potem ją oklejam masą mnie jest tak szybciej i jest lżejsza no i oczywiście mniej idzie masy
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.