Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
malwinnnka @ 6 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1458989Dziewczyny, może Wy mi podsuniecie jakiś pomysł, klientka chce tort na ślub cywilny na 44 osoby, zresztą zacytuję co ona mi napisała:

"....we wrześniu moja szwagierka będzie brała ślub ,a jest dla mnie jak siostra i jestem świadkową. Jest to ślub cywilny więc to nie musi być typowo klasyczny tort.Chciałam żeby ten tort był kolorowy i zabawny ale nie bardzo odbiegający od klasyki.Szwagier jest zapalonym wędkarzem a szwagierka cukiernikiem ale dawno nie wykonuje zawodu bo jest mamą małej dziewczynki. Czy udało by się Pani połączy jakoś te fakty na torcie,albo jakiś inny pomysł??"

I jeszcze to: " mniej więcej już wiem jaki bym chciała, może taki że mój szwagier trzyma w jednej ręce wędkę a w drugiej koszyczek z piwami, a szwagierka z tłuczkiem lub patelnią i napis taki mniej więcej" po ślubie skończą się przyjemności" albo coś w ty stylu śmiesznego a zdrugiej strony ślub michała i eweliny ?? i może dwu piętrowy ? podstawa większa i mniejsze na górze? wesele będzie na 41 osób? jak Pani myśli? dobry pomysł? może potem przyśle PAni ich zdjęcia żeby byli troche podobni oczywiście jeśli da Pani radę...."

Będę wdzięczna za pomysły
anbetung.gif
a jakby dwa piętra, na górze rybak szczęśliwy z tym piwkiem a ona na dole z tą patelnią ??

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
JAM @ 4 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1458429O zaproszeniu dowiedziałam się o 7 rano w dniu jej imienin .... i o torciku też.
A, że ma to być prezent, to sie dowiedziałam jak oddzwoniłam by sie zapytać czym mam pokryć.... bo z kremem jest za "tyle" z masą będzie drożej....
"A ja myślałam że to tak w prezencie jak ostatnio przyniosłaś....."
(tort lalka był prezentem niespodzianką dla jej córki, od dwójki moich dzieci) Sorki nie wytrzymałam
zahnlos.gif

Dlaczego ja tak nie potrafię??? życie byłoby łatwiejsze
icon_mrgreen.gif
niezła historia Justyna :D gratuluję asertywności. ale chyba to nie ten babsztyl ci skrzydła podciął? ja też obstawiam upały... i czekam na twoje dalsze dokonania
bussi.gif

Judyta, witaj! ten torcik z ośmiornicą to mój ulubiony ;)

malwinkaa, a moze on na ta wędkę złapie np trzepaczkę trzymaną przez nią? albo inny sprzęt kuchenny który da się zahaczyć, jakoś nic mi innego do głowy nie przychodzi

no i generalnie... nie mam już sił was chwalić. a dubel Jo_anny i czarnowodzianki - super! minimalizm też jest wymagający, trzeba umieć idealnie pokryć tort bo tu już nic się nie przykryje dekoracjami...

olala

Member
Lut 19, 2013
76
0
0
malwinnka mnie się skojarzyło podobnie jak dziewczynom tzn. pan młody stoi na górnym piętrze z wędką(koszyczek z piwem może stać obok) a na dolnym piętrze panna młoda w jednej ręce trzyma tort,który złowił młody, a w drugiej wałek,lub zamiast złowić ciasto możę niech mlody złowi młodą na wędkę, chyba bym szła właśnie w takim kierunku.

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Malwinnnka, ja sobie pomyślałam, że skoro to tort ślubny i ma się skłaniać w stronę tradycji, to zrobiłabym na górze siedzącą parę młodą (powiedzmy na łące), wtulają się w siebie i się uśmiechają, ale on z boko-tyłu trzyma wędkę maczaną w bajorku piętro niżej a ona.. nie wiem.. może ciasto jedną ręką wałkuje też tak z tyłu?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
malwinnnka Piiiiiijjjjjęęęęękne cycochy
zahnlos.gif
Się nie dziwie że się podobały, takich ten jubilat pewnie dawno nie konsumował
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif

Co do tortu, to dlaczego od razu wałek czy patelnia ... To już na torcie ma być widać że żona to zołza???? Ja tam uwielbiam wędkować tylko mój jakoś nie
gruebel_2.gif

Nie Pan stoi na górze zarzuca wędkę z ciasteczkiem na końcu" przynęta" , a Pani młoda na dole "daje" się na to złapać
icon_mrgreen.gif
.... Z tego co zrozumiałam jest już dziecko w gronie rodziny więc niech siedzi w tym koszyku jako "niespodzianka"(zamiast piwa
icon_razz.gif
)
Będzie z jajem zabawny ale nie złośliwy....
Kurcze czemu to nam babom przypada przywilej z patelnią ,
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
.... Nie pamiętam któraś w sygnaturze miała napisane , że ...
"wszystkie kobiety są aniołami tylko jak odpadną im skrzydła to muszą latać na miotle"
mój ulubiony tekst
icon_mrgreen.gif

o.laz
bussi.gif

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
odkąd mamy grupe na FC to ja mało tu zagladałam, ale nadrobiłam wszystko, nie będę wszystkich tortów wyliczać bo boję się ze kogoś ominę i zrobi mu sie przykro, wszystkie torciki mega superowe !!!!!
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Joanno proszę powiedz jak zrobiłaś na tym torcie https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=33167&st=11320 z wózeczkiem te niteczki? pistoletem? i jak przyklejałaś?
gruebel_2.gif

malwinko mega wyzwanie masz, twarze chyba będzie ci najtrudniej zrobić
gruebel_2.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Malwinnko Torcik super
daumen.gif

Hajastan, tak z pistoletu, najcieńszą końcówką, przyklejałam na wodę z cukrem pudrem. Wszystko się dobrze trzyma. Troszeczke czasu trzeba poswiecić na to ale efekt jest ladny. Można tez zrobić takie niteczki z lukru ale moje trzęsące się łapki mogą to zbyt ekspresyjnie zrobić
rofl.gif

Zaczynam eksperymentować także w innych dziedzinach, chyba już mi na starość
dump.gif
icon_mrgreen.gif

https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...p;#entry1459059

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
dziewczyny ratunku...dzisiaj sie dowiedziałam ze nie mam talentu do formowania ludzików i wogóle nic mi nie wychodzi :/ powiedzcie mi jak mam umocować ludki na torcie mają one stać a na razie są jeszcze gibkie i mi sie przewracają...tort na jutro rano...pomóżcie prosze

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0
Judyta050 @ 7 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1459234dziewczyny ratunku...dzisiaj sie dowiedziałam ze nie mam talentu do formowania ludzików i wogóle nic mi nie wychodzi :/ powiedzcie mi jak mam umocować ludki na torcie mają one stać a na razie są jeszcze gibkie i mi sie przewracają...tort na jutro rano...pomóżcie prosze
nie wyschły???

spróbuj na wykałaczce, patyczku do szaszłyka

marioletta

Member
Lis 2, 2012
332
0
0

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
ludki w dalszym ciagu nie schły a cukru pudru użyłam specjalnego do fondantu kolejnym razem tylko do kwiatków:) musiałam zrobić nową masę i jakoś to wyszło co zobaczycie na załączonym obrazku ...zadowolona nie jestem ale tak jak mówi Sierotka3m muszę ćwiczyć i ćwiczyć:) Marioletta już sie nie moge doczekać twojego tortu weselnego;)

Załączniki

• DSCN4959.JPG
    DSCN4959.JPG
    560.1 KB · Wyświetleń: 0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Judyta050 a co to za specjalne cukier ???
gruebel_2.gif
(do figurek ja dodaje więcej cukru by były sztywniejsze...) Do zdjęć to też podglądu nie mam a co do Lambethkowego posta to chyba chodzi o to by zajrzeć na temat https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=34052 "krok po kroku" który założyła właśnie Lambethka. Jej pierwszym postem były róże. Co do róż to też jest coś tutaj http://tortolandia.freshsite.pl/dekorowani...j-czarodziejki/ w sumie to net pęka już od tuto-riali
zahnlos.gif

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
[quote name='JAM' date='8 Aug 2013, 07:19 ' post='1459374']
Judyta050 a co to za specjalne cukier ???
gruebel_2.gif
(do figurek ja dodaje więcej cukru by były sztywniejsze...) Do zdjęć to też podglądu nie mam a co do Lambethkowego posta to chyba chodzi o to by zajrzeć na temat https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=34052 "krok po kroku" który założyła właśnie Lambethka. Jej pierwszym postem były róże. Co do róż to też jest coś tutaj http://tortolandia.freshsite.pl/dekorowani...j-czarodziejki/ w sumie to net pęka już od tuto-riali
zahnlos.gif

[/quot
To jest cukier SILVER SPOON SUGAR ....widzisz ja gdy dodam wiecej cukru to masa robi sie krucha .....ciągle mam jakiś problem z masą wydaje mi sie ze to przez wilgotność powietrza ...Dziekuje dziewczyny za tutki fajnie że mozna tu na was liczyć
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy