Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

megana

Member
Sie 3, 2013
6
0
0
Kochane dziewuszki potrzebuję podopowiedzi
czego dodaje się do masy aby była bardziej plastyczna, lepsza w wyrabianiu ozdób? czy same też coś do swojej dodajecie? Czy to jeset to cmc-tylose powder?
próbowałam znaleźć na forum ale tak dużo tego jest ze nie wiem kiedy się doczytam odpowiedzi.
Czym przyklejacie ozdoby do tortu? czy specjalnym klejem tzn. "gotowcem" ze sklepu czy same coś robicie?

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
piękne torciki stworzyłyście, ja pokaże wam mój weselny

2vv96qu.jpg

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
megana @ 14 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1460892Kochane dziewuszki potrzebuję podopowiedzi
czego dodaje się do masy aby była bardziej plastyczna, lepsza w wyrabianiu ozdób? czy same też coś do swojej dodajecie? Czy to jeset to cmc-tylose powder?
próbowałam znaleźć na forum ale tak dużo tego jest ze nie wiem kiedy się doczytam odpowiedzi.
Czym przyklejacie ozdoby do tortu? czy specjalnym klejem tzn. "gotowcem" ze sklepu czy same coś robicie?
ja dodałam raz CMC tyle że miaław w granulkach i musisałam je z wodą rozrobić ....masa była super plastyczna lecz musze jeszcze z tym popracować
icon_smile.gif
a klej możesz uzyskać miszając CMC z wodą
icon_smile.gif

Judyta050

Member
Lip 29, 2013
235
0
0
Ulala Asiula1984 pikny torcik ,wspaniałe kwiaty
daumen.gif

Dziewczyny potrzebuje tutka na autko na tort dla młodego solenizanta...macie coś ciekawego?
icon_smile.gif

olala

Member
Lut 19, 2013
76
0
0
Asiu cudny ten Twoj tort
anbetung.gif
anbetung.gif

Ja kleję na wodę ewentualnie woda z cukrem pudrem.Dziewczyny pisały że można kleić też rozpuszczoną w mikrofali masą cukrową (tylko trzeba uważać żeby się nie poparzyć),Ponoć trzyma nawet duuuuże elementy.Ja tej metody nie próbowałam,ale z opisów brzmi zachęcająco

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Wow Asiulla cudny tort, cudowne róże takie duże, a frezje normalnie jak prawdziwe. Piękna robota
daumen.gif

A te diamentyn wokół tortu to jadalne czy nie? A jeśli jadalne to gdzie kupowałaś?
Super Asiu, naprawdę bardzo mi się podoba
icon_smile.gif

Dużo miłości na nowej drodze życia, szczęścia, szacunku i zrozumienia
cvety.gif

goia87

Member
Paź 4, 2011
97
0
0
Asiulla przepiekny jest ten Twój torcik poprostu cudo,
Czarnowodzianka torcik z pantofelkiem rewelecja a za te falbanki podziw bo trzeba cierpliwosci do nich
icon_smile.gif

a ja wam pokaze moj dzisiejszy, nie jestem z niego zadowolona nie umiem robic takich ciemnych tortow, jakos nie mam o nich serca ale jak umiałam tak zrobiłam
PIC_0804.JPG

Załączniki

• PIC_0804.JPG
    PIC_0804.JPG
    245.8 KB · Wyświetleń: 0

Sylwia1978

Member
Maj 13, 2011
151
0
0
goia87 @ 15 Aug 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1461113Asiulla przepiekny jest ten Twój torcik poprostu cudo,
Czarnowodzianka torcik z pantofelkiem rewelecja a za te falbanki podziw bo trzeba cierpliwosci do nich
icon_smile.gif

a ja wam pokaze moj dzisiejszy, nie jestem z niego zadowolona nie umiem robic takich ciemnych tortow, jakos nie mam o nich serca ale jak umiałam tak zrobiłam
Gosiu śliczna ci wyszła ta ciuchcia...ja też nie wiem co ty od niej chcesz
baa.gif
mnie czeka w sobotę lepienie małej ciuchci

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy