Anani @ 16 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1489261Witam!
Jestem nowa na forum ale za zapałem czytam was już od kilku miesięcy. Zgłaszam sę z pytaniem do Asiulli:
W jakiej blaszce pieczesz biszkopt do Angry Birds? Sątakie okrąglutkie. Koleżanka poprosiła mnie o ptaka czerwonego i żółtego dla bliźniaków i nie wiem jak się za to zabrać...ja piekę w misce metalowej 22 cm średnicy i cienki biszkopt w tortownicy 22 cm i robię tak: przekładam najpierw zaczynając od biszkopta w tortownicy i dokładam po kolei placki z pocięte z miski, okrągłe wychodzi tylko u góry. Na drugi dzień rozpinam rant i nadaję okrągły kształt, wycinając biszkopt po skosie do środka na dole i podrównuję górę, żeby był bardziej okrągły
chyba nie namieszałam za bardzo![]()
Anani @ 17 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1489494Asiu dziękuję za szybką odpowiedz. Tak właśnie myślałam że upiekę w misce. A jeszcze jedno pytnie jeśli można: na ile porcji wychodzi ten ptaszek?ja go robię na 10 osób ale może i na więcej kroją
kasia19 @ 18 Dec 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1490078a tak w ogóle to mam ostatnio nalot pingwinów
Rewelacja! A muszę przyznać że sam uwielbiam tą bajeczkę![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.