Marlena52 @ 9 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1509693Przemiłe Panie czy nie wiecie może gdzie można kupić maleńkie baloniki na tort? Widziałam takie miniaturki na pewnym torcie ale za nic nie mogę znalezć.Bywają w chińskich marketach pakowane po chyba 100 szt., bywają w sklepach "Po 5 zł"
Albo w sklepach internetowych. To bomby wodne - 50 szt. za 2,99 http://allegro.pl/balony-wodne-bomby-na-wo...4019703442.html
pychotka12 @ 9 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1509743czy obkładałyście kiedyś torty sztucznym marcepanem?
jeśłi tak to czy jest lepszy w obróbce od masy cukrowej?
i jak się zachowuje czy np. może pojawić się rosa na nim?
dzięki za odpowiedziJa robiłam sztuczni marcepan.Z początku nawet myślałam że jest lepszy od masy cukrowej ale niestety nie.Jest o wiele cięższy i figurki dosłownie wbijały się w tort. Nie zachowuje dobrze kształtu.Jeszcze obłożenie mogło by być i jakieś listki . Ogólnie nie polecam. Jak ktoś spróbuje dobrej masy cukrowej to na nic jej nie zamieni.Pozdrawiam.
h-elen @ 9 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1509694Bywają w chińskich marketach pakowane po chyba 100 szt., bywają w sklepach "Po 5 zł"
Albo w sklepach internetowych. To bomby wodne - 50 szt. za 2,99 http://allegro.pl/balony-wodne-bomby-na-wo...4019703442.htmlDzięki będę szukała.
kasia19 @ 10 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1509779i jeszcze jedenNawet zadowolona? One są piękne. Ja robię z gotowej masy.Mój brat przysyła mi z sieciówki Morrison z angli.Jakość rewelacja. A mogłabyś napisać jak zrobiłaś tort ten z aparatem?Chodzi mi o kolor i obrazki na około.
Marlena52 @ 10 Mar 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1509867Nawet zadowolona? One są piękne. Ja robię z gotowej masy.Mój brat przysyła mi z sieciówki Morrison z angli.Jakość rewelacja. A mogłabyś napisać jak zrobiłaś tort ten z aparatem?Chodzi mi o kolor i obrazki na około.Tło i cała reszta była malowana barwnikami spożywczymi w proszku, rozpuszczonymi w wódeczce![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.