kocik_22 @ 11 Feb 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1604122Piękne kwiatyRobiłaś je z normalnej masy cukrowej, czy z gum paste?
Z normalnej, choć teraz kupiłam już CMC i kwiaty zdecydowanie lepiej się robi![]()
endzi1984 @ 2 Mar 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1605395Dziewczyny mam pytanko, na niedziele robie synkowi tort i ma to byc traktor, chcialam zrobic kola z waflow ryzowych ale okazuje sie ze na tyl potrzebuje jednak wiekszych i podpowiedzcie mi z czego zrobic takie kola?? Myslalam o ryzu preparowanym ale nie wiem jak go przygotowac co dac do niego zebym mogla z niego zrobic ksztalt kola? Moze rozpuscic krowki i dodac ryz do nich, wtedy bedzie ok czy dodaje sie cos innego??Może z biszkoptu wyciąć?
Rafaelo @ 3 Mar 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1605477Może z biszkoptu wyciąć?Sorry. Coś pomyliłam i nie potrafię usunąć posta ;-(
endzi1984 @ 2 Mar 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1605395Dziewczyny mam pytanko, na niedziele robie synkowi tort i ma to byc traktor, chcialam zrobic kola z waflow ryzowych ale okazuje sie ze na tyl potrzebuje jednak wiekszych i podpowiedzcie mi z czego zrobic takie kola?? Myslalam o ryzu preparowanym ale nie wiem jak go przygotowac co dac do niego zebym mogla z niego zrobic ksztalt kola? Moze rozpuscic krowki i dodac ryz do nich, wtedy bedzie ok czy dodaje sie cos innego??Najlepiej do tego nadają się zwykłe ciastka typu Oreo lub Markizy. Jeśli chcesz większe koła na tył to po sklejeniu dwóch lub trzech ciastek razem, zwiększ ich obwód doklejając grubszy kawałek masy i dopiero na to masę właściwą. A najlepiej chyba wykorzystać wafle ryżowe,które z kolei można dociąć do odpowiedniej wielkości.
Tu masz koła wielkości Oreo
![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.