Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko...

Status
Ten wątek został zamknięty.

Nicki1

Member
Lut 2, 2007
315
0
0
przygotowywałam tort w kuchni (kroiłam biszkopt), a moje dziecko zasypiające wstało z łóżka i mówi do mnie, żebym nie robiła tortu, bo dzieci przynoszą cukierki i ona też tak chce... ręce mi opadły ;) ale cóż, biszkopt się przyda na imprezę w domu...

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Dziewczyny może macie w swoich zbiorach jakies pomysły na torcik-gitara, ale nie Hanna montana tylko taka bardziej rockowa dla 18-latki. Wiem, że można na was liczyć
anbetung.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Nicki1 Dzięki sliczne. Dwie wpadły mi w oko i chyba coś wykombinuję. Ale to ma być dopiero na grudzień. Przygotowuję się!!!!

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Nicki1 @ 16 Nov 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1049496przygotowywałam tort w kuchni (kroiłam biszkopt), a moje dziecko zasypiające wstało z łóżka i mówi do mnie, żebym nie robiła tortu, bo dzieci przynoszą cukierki i ona też tak chce... ręce mi opadły ;) ale cóż, biszkopt się przyda na imprezę w domu...
No co TY ???
Zobaczysz ile szczęścia będzie jak dzieciarnia zobaczy kocurka... daj młodej parę cukierków (żeby miała, jak "wszyscy" ) a kocurka obowiązkowo
icon_wink.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Cuuuuuudności jak zwykle!
Chachu, Twoje wyroby to dla nas coś jak wciągający serial. Obejrzałyśmy dziś i już czekamy na następny odcinek. Nigdy nas nie zawodzisz.

Do wszystkich nowych fanek tortowych cudeniek ---- Mamy wątek - Masy do stylu angielskiego i wykrawaczki. W tym wątku, żeby było łatwiej szukać zamieszczamy linki do stron, zdjęcia wykrawaczek i innych przydasi oraz wszystkie praktyczne rady dotyczące tortów i mas.
wink.gif
wink.gif

iza-gr

Member
Sie 26, 2009
213
0
0
ale wątek ruszył z kopyta..
icon_smile.gif

sabinal, dawno Cię nie było, fajnie, ze się odezwałaś (mam jakiś sentyment do Ciebie..
icon_mrgreen.gif
)
chachu, zgapię od Ciebie tego mena z igłami na kaloryferach i przerobie na rybaka, figurki ciężko mi idą. Jeszcze mam pytanie z innej beczki: jak robisz, ze na Twoich zdjęciach masz jednakowe tło tortu? obrabiasz je w jakimś programie? Bardzo eleganckie te Twoje zdjęcia

Ostatnią edycję dokonał moderator:

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
iza-gr @ 17 Nov 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1049565ale wątek ruszył z kopyta..
icon_smile.gif

sabinal, dawno Cię nie było, fajnie, ze się odezwałaś (mam jakiś sentyment do Ciebie..
icon_mrgreen.gif
)
chachu, zgapię od Ciebie tego mena z igłami na kaloryferach i przerobie na rybaka, figurki ciężko mi idą. Jeszcze mam pytanie z innej beczki: jak robisz, ze na Twoich zdjęciach masz jednakowe tło tortu? obrabiasz je w jakimś programie? Bardzo eleganckie te Twoje zdjęcia
Powiem że te zdjęcia i tak nie wychodzą tak jak bym chciała ale dzięki. Kupiłam w sklepie papierniczym zwykły arkusz kolorowego papieru, do zdjęcia przyklejam go taśmą klej. do lodówki bo w tym miejscu jest u mnie najlepsze oświetlenie i stawiam na małym dziecięcym stoliku.
Muszę go zmienić bo coś mi się ostatnio upaćkał w najbardziej widocznym miejscu
icon_mrgreen.gif

Dziekuję wam
anbetung.gif

Sabinal jakoś chęci mi brak ostatnio
cry_1.gif

Nicki1

Member
Lut 2, 2007
315
0
0
h-elen @ 17 Nov 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1049542No co TY ???
Zobaczysz ile szczęścia będzie jak dzieciarnia zobaczy kocurka... daj młodej parę cukierków (żeby miała, jak "wszyscy" ) a kocurka obowiązkowo
icon_wink.gif
dzięki, ale rano się uparła na same cukierki, więc nie uszczęśliwiałam jej na siłę, w końcu to jej dzień ;) tort zrobię na sobotę

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Emilija @ 16 Nov 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1049256pytanie takie moze troche z innej beczki
ma moze ktoras cos takiego?

http://www.youtube.com/watch?v=OdY7GrRq5g8...mp;feature=fvwp

faktycznie jest takie fajne i gdzie to mozna u nas kupic?
Drogie Tortowniczki
icon_wink.gif

Gorąco polecam Wam tę stronkę, na której ceny nie są z kosmosu. Pan jest bardzo rzeczowy. Zamawiałam parę rzeczy i wszystkim mogę z czystym sumieniem polecić maty

Nicki1

Member
Lut 2, 2007
315
0
0

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
chachu @ 25 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1029181A ja zadzwoniłam dzisiaj do koleżanki zapytać jak tam tort , czy sie podobała , czy smakował a ona mi na to że nie wie jaki był w smaku bo...... bo go nie pokroili
rofl.gif
, trzy razy z nożem podchodzili ale tak sie wszystkim podobał że go zostawili na dzisiaj. Jednak Irlandczycy to szaleni ludzie. A tak wygladał
Pokaż załącznik 56874
Pokaż załącznik 56875
Jak zrobiłam te skrzypce? PIĘKNE!!!!!!

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Od czasu so czasu zaglądam doswoich ukochanych wątków ale przeważnie czasu brak na skomentowanie, ew. dzybką poradę na ekspres
icon_smile.gif

Wczoraj ambitnie przysiadłąm do napisana co myśle o Waszych dziełach, to mi prąd wyłączyli zanim zrobiłam "dodaj odpowiedź"...buuu
Oj piękne te Wasze torciki, oj piękne...
Jo_anno, buciki Jana - swietnie pomyślane i pięknie wykonane
icon_smile.gif
A ślubny CUDNY!!!
Pa1880, podoba mi się Twój motylek. Wiadomo, że to popularny wzór a jednak zrobiłaś dośc oryginalnie
icon_smile.gif
chyba kiedyś zgapię ;) póki co nie mam okazji...
Karola, Twoje silikony pewnie dopiero co spod skalpela wyszły
icon_smile.gif
Myślę, że majtuchy są zbędne ;)
chachu, i co ja mam o Twoich tortach napisać, Kobieto? Nawet nie będę próbowała pisać o każdym z osobna bo wszystkie są zrobione tak samo...
icon_wink.gif
Super pomysły, mistzowskie wykonanie a do tego, na co zwróciła uwagę iza-gr - rewelacyjne fotki
icon_smile.gif

sabinal

Member
Lip 6, 2007
730
0
0
Nadrobiłam zaległości w czytaniu i oglądaniu i pozwólcie, że ja wydam z siebie jedno ogólne woooow. Dziewczyny Mistrzyń przybywa. Zawodowi cukiernicy powinni się wstydzić, że sprzedają to co sprzedają.

Iza-gr, dziękuję za miłe słowa9 cieplutko się robi człekowi koło serca jak takie słowa czyta)
herzen.gif

H_elen, ekstra stronka. Bardzo mi się podobają te produkty. Szczególnie katalog 2.

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
fajna stronka...ale bałagan wprowadziłam
icon_redface.gif
... na wykrawaczki jest inny wątek. Wrzuciłam tak link na szblony do: Masy plastyczne do stylu angielskiego oraz wykrawaczki

Emilija

Member
Lis 11, 2010
18
0
0
h-elen @ 17 Nov 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1049708Drogie Tortowniczki
icon_wink.gif

Gorąco polecam Wam tę stronkę, na której ceny nie są z kosmosu. Pan jest bardzo rzeczowy. Zamawiałam parę rzeczy i wszystkim mogę z czystym sumieniem polecić maty
helen super ta strona
powiedz z masa tez korzystasz z tych foremek czy tylko z czekolada?

powiedz mi jeszcze jak to jest z tym zamowieniem
koniecznie ten druk trzeba wyslac faksem

Ostatnią edycję dokonał moderator:

chachu

Member
Paź 24, 2008
772
0
0
sionia @ 17 Nov 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1049723Jak zrobiłam te skrzypce? PIĘKNE!!!!!!
Jak zrobiłam te skrzypce??
Wycięłam najpierw z kartonika kształt skrzypiec wielkości takiej aby proporcjonalnie pasowały do wymiarów ksiażki na której miały być ułożone.
Wycięłam z masy i trochę musiałam je zmodyfikować bo wszyscy mówili że fajna gitara
icon_mrgreen.gif
wymodelowałam brzegi, podmalowałam, dodałam struny i to wszystko
icon_mrgreen.gif

H-elen--
anbetung.gif

Status
Ten wątek został zamknięty.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy