Monsai @ 8 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088387Od dłuższego czasu siedzę już nad wymyślaniem jak by tu zrobić, by te druciki i inne sztuczności zamienic w jadalne![]()
Jak wymyślę, to opatentuje
to może ja pomogęmimo że jestem tu nowa ale juz od dłuższego czasu jestem z wami
i zaglądam żeby sie troszkę poduczyć![]()
![]()
jeśli chodzi o "jadalne druciki" ale służące jako wykałaczka bo raczej nie da się nimi związać kwiatkato polecam makaron do spaghetti
jest jadalny nawet surowy może nie ma tak dużej mocy jak drucik ale zawsze lepsze takie usztywnienie niż wcale![]()
Pieguss @ 8 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088631coś mi dzisiaj nie idzie, chyba ze zmęczenia
, więc zwinęłam interes do kartonika i przeglądam duperele na allegro, doszłam do drucików florystycznych i tu pytanie, jakiej grubości używacie drucików? Nie wiem jakie zamówić![]()
Co prwada ja to nie All ale dzisiaj zrobiłam liliei jesli moge to ja mam numer 26- druciki. I kupiłam tą taśmę do obklejania drucików, ładnie to wygląda i potem wkładam do słomki do picia i w tort![]()
![]()
Kiedyś gdzieświdziałam jak robiła babka chyba storczyka właśnie z 1 drucikiem. Miała do tego taką wytłoczkę jak po jabłkach czy większych owocach , styropianowa albo tekturowa (to było po ang. i tłumaczyła że jak ktoś się boi i żeby czymś tam popsikał, ale folią też można wyłożyć).![]()
I układała w tych miseczkach, najpierw kulke z masy lekko przykleiła i potem nakleiła na nią płatki (dobrze aby wcześniej chwilkę podeschły) i na końcu ( to zrobiła na początku oczywiście) przebiła przez te listki i kulkęi wytłoczkę drucik z tymwystającym u storczyka dzyndzelkiem![]()
![]()
Mam nadzieję że nie pokręciłam.
Katrina_m-- witamy i czekamy na... wiadomo co![]()
AA nie wiem już czy tu pisałam że potraktowałam moja dzisiejszą lilię parą od żelazka i to działa !! Ladnie się uładniła![]()
chachu @ 8 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088666Kiedyś gdzieświdziałam jak robiła babka chyba storczyka właśnie z 1 drucikiem. Miała do tego taką wytłoczkę jak po jabłkach czy większych owocach , styropianowa albo tekturowa (to było po ang. i tłumaczyła że jak ktoś się boi i żeby czymś tam popsikał, ale folią też można wyłożyć).![]()
I układała w tych miseczkach, najpierw kulke z masy lekko przykleiła i potem nakleiła na nią płatki (dobrze aby wcześniej chwilkę podeschły) i na końcu ( to zrobiła na początku oczywiście) przebiła przez te listki i kulkęi wytłoczkę drucik z tymwystającym u storczyka dzyndzelkiem![]()
![]()
Mam nadzieję że nie pokręciłam.nic nie pokręciłaś, też go oglądałam kilka dni temu, tylko gdzie ja go teraz mam![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.