illy @ 27 Aug 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1018825A teraz pytanko co do tortow, zawsze robie je z biszkoptu, czy robila juz ktoras z innego ciasta??Robiłam tort z zebry. Przekładałam masą budyniową z brzoskwiniami, nasączenie sok z brzoskwiń+ odrobina wody+ ew. alkohol. Zebra jest ogólnie wilgotnym ciastem więc nie potrzebuje obfitego nasączania.
Mam także przepis na ciasto z kisielu także przekładane masą budyniową. Z tego przepisu robiłam kiedyś motylka.
illy @ 27 Aug 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1018893A co to za masa na wierzchu jaka to?? Bo w sumie zawsze robie na wierzchu mase cukrowa a z chcecia bym zrobila z taka masa na moje urodziny.
I jesli mozna to bym prosila przepis na to ciasto kisielowe, mam jeszcze pare kisieli z Polski wiec bym je wakorzystala
Sprawdzę może przepis na to ciasto jest już na forum jak nie to jutro wpiszę. Na wierzchu także masa budyniowa.
Dziękuję za miłe słowaKolezanka która zawiozła tort do kościoła najpierw zrobiła wielkie woooow a później obfotografowała go z kazdej strony żeby pokazać swojej rodzinie i znajomym.![]()
![]()
Rastgatko przecież ja znowu wsiąkłam. Tyle inspiracji![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.