chachu @ 31 Aug 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1020166Ehhh, chętnie bym otworzyła coś ale biznesmenka ze mnie do du...y. Ostatnio doszłam do wniosku że niedługo za darmo je bedę robiła. Bo jak wy same najlepiej wiecie pracy potrzeba przy tym sporo a na kasę czasem ciezko przeliczyć. A niestety ludziom sie wydaje że to czysta kaska robić torty, siedzisz w domu i kase masz.
Co do cyferek to kiedyś w ang. sklepie inter. była promocja że trzy za iles tam i zamówiłam, to są zwykłe plastikowe jakby kartki a4 z wycisnietymi cyframi takimi dużymi i w środku male. Wciskam tam masę i wyjmuję gotowca
Świetny pomysl...rób za darmo ....![]()
Pewnie...będa tłumy u drzwi....ja pierwsza sie pisze na te cuda...
Doweedz sie ile takie sliczności (pewnie az tak wypracowanych to tak nie ma) kosztują..odejmij stosowny podatek..i masz cenę...
Nie żartuj...zacznij sie cenić Dziewczyno!!
illy @ 29 Aug 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1019678Sabinal, Jo_anno dziekuje slicznie za link, juz ogladnelam i przy najblizszej okazji bede probowala
Jeszcze ręczne wytłumaczenie dla Illy http://cakecentral.com/articles/124/how-to...a-gumpaste-shoe
Rób kochana to wbrew pozorom wcale nie jest trudne.
ania-magda @ 31 Aug 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1020234Aż chciałoby się zrobić takiego bucikaCzy tylko ja tak mam, że czasami mam ochotę bez okazji zrobić sobie masę cukrową i porobić figurki? Choć czasem (głównie po zrobieniu tortu, który wykonuję ok. 10 godzin). ogarnia mnie niechęć i mówię sobie, że nigdy więcej...
Czy to też normalne? Bo po pewnym czasie znowu choruję na zrobienie tortu i tak w kółko![]()
![]()
Chachu, a u nas dają 1kg w cenie 24zł... i to nie wszędzie, bo w ok. 3 sklepach w całej Polsce - zazdroszczę mieszkania w Irlandii. CMC chciałam dać, by masa była bardziej plastyczna, tylko nie wiem, ile ma z nim odleżeć (a Twoje ostatnie torty są piękne!), by znowu nie skruszała za bardzo.Normalne, normalne ja właśnie tak teraz mam jakiś moralniak mnie dopadł, ale przechodzi i tak jakoś leci.
Przeraża mnie jak drogo jest w Polsce. Dostałam paczkę z Angli i okazuje się że za druciki tej samej firmy z Tortowni zapłaciłam 24pln, a z Ang. 1.25funta czyli jakieś 6pln. Ach i za przesyłkę z Tortowni do Irl. napisali mi 130pln chociaż zamówienie była za ponad 200pln. Ale i tak ja bardziej zazdroszczę tym ktorzy mieszkają w Ang. bo do Irl. obowiązuje cena za przesyłkę taka jak do Europy.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.