iza-gr @ 6 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1045606Jo_anna1, masz zdrowie kobieto!Właśnie to chyba już choroba![]()
![]()
Nicki1 @ 6 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1045611Jo_annojak zwykle jestem pod wrażeniem Twoich tortów!
z jakiego kremu robisz te koronki?Koronki tym razem z kremu maślanego robiłam. Poprzednio z bitej śmietany z "fixem". Tylko przy bitej to trudniej mi jest utrzymać tę odpowiednią temperaturę pracy.
h-elen @ 5 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1045543Kiedyś obiecałam, że znajdę coś ze swoich szkiełek, a że jestem bałaganiarąto trochę muszę poszperać... Sporo fotek straciłam wraz z awarią starego kompa
Takiego zrobiłam na aukcję : ups... tylko, że to nic nie ma wspólnego z tortami
Chyba powinnam to wkleić do innego wątku ...
Helen dobrze, że nie wkleiłaś tego cuda do innego wątku, bo bym go pewnie nie zobaczyła. Jako, że zabiegana jestem ostatnio i zaglądam tylko do trzech wątków, oczywiście wiadomo którychPrzepiękny jest ten anioł, cieszę się, że nie zapomniałaś i pokazałaś swoje dzieło tutaj. I jak znajdziesz kolejne zdjęcia, to myślę, że też się z nami podzielisz.![]()
Jo_anno1 świetny pomysł z tym kopciuszkiem i całą resztą, i podziwiam, ze zrobiłaś to po nocnej zmianie, bo wiem co to znaczy. Syrenkę i wszystkie ozdoby do niej także robiłam po nockach pracujących (miałam ich pięć), więc możemy sobie przybić piątki![]()
Jo_anna1 @ 6 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1045660Koronki tym razem z kremu maślanego robiłam. Poprzednio z bitej śmietany z "fixem". Tylko przy bitej to trudniej mi jest utrzymać tę odpowiednią temperaturę pracy.podpowiedz mi czy jakbym chciała użyć masy śmietanowej z fixem, czy położone na tym ozdoby z masy cukrowej by mi się utrzymały przez ok. 2 godziny, bo do przedszkola planuję zrobić tort z masy śmietanowej, bez obkładania cukrową, bo dzieci wiadomo jeszcze malutkie i bezpieczniej taki zrobić... chodzi mi np. o figurki kotków na torcie pokrytym bitą śmietaną...
świnki super!
Nicki1 @ 6 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1045753podpowiedz mi czy jakbym chciała użyć masy śmietanowej z fixem, czy położone na tym ozdoby z masy cukrowej by mi się utrzymały przez ok. 2 godziny, bo do przedszkola planuję zrobić tort z masy śmietanowej, bez obkładania cukrową, bo dzieci wiadomo jeszcze malutkie i bezpieczniej taki zrobić... chodzi mi np. o figurki kotków na torcie pokrytym bitą śmietaną...
świnki super!Przez tak krótki czas napewno nic się nie stanie.
Połączenie śmietany z masą cukrową robię tak że obsmarowuję tort masą śmietanową dzień wcześniej a masą przykrywam i ozdoby układam nastepnego dnia po dokładnym schłodzenie śmietany. Trzyma się dobrze. Wcześniej jak eksperymentowałam różne warianty to właśnie najgorzej było kiedy kładłam masę cukrową na świeżo położoną śmietanę.
h-elen @ 5 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1045551Spójrz na mój avatar
No nie no!! Aż taka zakręcona to nie jestem![]()
W jakimś wątku był , na bank go takiego widziałam. A nie pokazywałaś kiedys zdjęcia z pokojem w którym mógł on stać?? A jakieś witrażyki w oknach były twoje? Wiem upierdliwa jezdem![]()
Jo_anno--podziwiam za talent i speedaAch i jeszcze koryta dla świnek nie zapomnij zrobić i jakiegoś chłopa co by im do tego koryta dolewał i jeszcze......
Trzymam kciuki![]()
![]()
Nicki1 @ 6 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1045753podpowiedz mi czy jakbym chciała użyć masy śmietanowej z fixem, czy położone na tym ozdoby z masy cukrowej by mi się utrzymały przez ok. 2 godziny, bo do przedszkola planuję zrobić tort z masy śmietanowej, bez obkładania cukrową, bo dzieci wiadomo jeszcze malutkie i bezpieczniej taki zrobić... chodzi mi np. o figurki kotków na torcie pokrytym bitą śmietaną...
świnki super!Nicki1, ostatni zrobiony przeze mnie tort też nie był pokryty masą cukrową a ozdoby tak. Po pięciu godzinach zauważyłam, że ozdoby miękną. Jeżeli mówisz o dwóch godzinach, to ja bym się nie obawiała.
To ten, na którym miękły ozdobySpójrz na te czerwone kwiatki po lewej. Leżą na płasko a pierwotnie miały uniesione płatki.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.