katikity @ 9 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1046628DZiewczeta to ja potrzebuje pomocy
Na sobote mam zrobic torta w ksztalcie serca wszystko fajnie bo samowolka talko ten tort musi stac bez lodowki jakies 4 godziny i nie wiem jaka mase zrobic w srodek zeby mi nie splynal
POMOZECIE??Pewna będzie na bazie masła np. czekoladowa, waniliowa (niedawno, ktoś chyba podawał przepis) i budyniowa też jest ok.
alipek @ 9 Nov 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1046701katikity ja ostatnio robiłam ciasto takie tortowe z biszkoptem i robiłam masę: Buyń ( jeden większy lub 2 małe śmietankowe) gotowałam z mniejszą ilością mleka tak na oko o połowę i jak tylko zdjęłam z ognia dosypałam galaretkę cytrynową. Potem utarłam z kostką masła. Masa jest dość ścisła mawet bez lodówki bo galaretka trzyma!Pisząc o budyniowej, miałam taką na myśli. Pewna!!!
WAŻNE! Ja ucieram kostę masła i partiami dodaję ZIMNY!!! budyń
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.