sionia @ 21 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1078813Megi, po jakim czasie mozna juz odrywac ozdoby od pergaminu?najlepiej zostawić do następnego dnia i wtedy delikatnie je zdejmujesz żeby nie połamać - praktycznie prawie same odchodzą![]()
waszkamaszka @ 21 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1078840dla babci i dziadka JAKAŚ ŚWINIA RYJE IM W OGRÓDKU!
martyna22a @ 21 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1078804laski macie jakies linki do torta auta ale nie zygzaka bo to dla doroslej osobyJest w czym wybierac http://www.flickr.com/search/?q=cake%20car&w=all ,http://www.google.com/images?hl=pl&rlz=1B3GGLL_plJO378JO378&q=cake%20car&psj=1&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1024&bih=573
martyna22a @ 21 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1078804laski macie jakies linki do torta auta ale nie zygzaka bo to dla doroslej osobyZobacz galerie rastagatki tam jest bardzo ladne audi![]()
Duszka20 @ 21 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1078844waszkamaszka świetny pomysł - zwłaszcza ta świnia) i jej kształtny zadek, babcia i dziadek na pewno będa wzruszeni!!
Świnka jest uhonorowaniem dziadka wędzonek![]()
Vanilka @ 21 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1078933Mistrzyniom nawet do pięt nie dorastam, ale będę Was gonić![]()
Przy okazji poradźcie mi proszę czy mogę zamiast masą maślaną pod masę cukrową obsmarować tort masą budyniowo-galaretkową? Smarowałam już dżemem i też dobrze się trzyma, ale jakoś nigdy nie próbowałam budyniową. Jutro robię tort na teścia urodziny z tą właśnie masą i fajnie by było gdybym tej maślanej nie musiała dorabiać.Witaj!
Śliczny torcik i super początek)
Co do masy budyniowej to ja od takiej zaczynałam, tyle że miksowałam ja z masłem lub margaryną, z galaretką nigdy nie próbowałam, ale myślę że powinno być ok skoro nie zawiera śmietany
. może nasze mistrzynie Ci lepiej doradzą
![]()
powodzenia
Vanilka @ 21 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1078933Witajcie![]()
Przebrnęłam przez WSZYSTKIE strony tego wątku i jestem od paru dni pod ogromnym wrażeniem![]()
Piękne torty tu wypiekacie.
Od mojego synka na dzień babci i dziadka zmontowałam taki torcik:Witaj
Torcik śliczny - taki delikatny![]()
chachu @ 21 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1079031Na wszelki wypadek zrób sobie kilka kompletów. W ostatniej chwili ciężko bedzie dorobić jak się coś...
dobrze radzisz chachumi dzisiaj jeden motyl się biedny rozleciał w trakcie sesji zdjęciowej - zrobiłam dwa na zapas
- jutro piekę i przekładam masą a w niedzielę zdobię, będzie "chała" ale nic to - liczą się intencje![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.