Cinka
Member
- Maj 5, 2006
- 30,543
- 13
- 38
Jini mąki się nie bój bo ona przecież zaparzana jest więc nie surowa - a w każdym bądź razie nie powinna być! Te ozdoby są jadalne jak najbardziej. Jak dodasz zapach migdałowy to może ta masa udawać marcepan
Nie jest to z pewnością żadna "delicja" ale zjeść się da
Porównanie mas o których wspominasz mam średnie ponieważ nie próbowałam pokrywać tortu masą z przepisu podanego przeze mnie, ale wiem że masa żelatynowa do tego celu jest rewelacyjna więc polecam. Jedna porcja wystarcza na pokrycie sporego tortu, ja pokrywałam mały, (chyba nawet 24 cm) robiłam ozdoby i jeszcze dużo masy mi zostało... aaa i wałkowałam go niezbyt cienko, powinnam była cieniej jednak.

Nie jest to z pewnością żadna "delicja" ale zjeść się da

Porównanie mas o których wspominasz mam średnie ponieważ nie próbowałam pokrywać tortu masą z przepisu podanego przeze mnie, ale wiem że masa żelatynowa do tego celu jest rewelacyjna więc polecam. Jedna porcja wystarcza na pokrycie sporego tortu, ja pokrywałam mały, (chyba nawet 24 cm) robiłam ozdoby i jeszcze dużo masy mi zostało... aaa i wałkowałam go niezbyt cienko, powinnam była cieniej jednak.