Nicki1 @ 10 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=942921piękne torty...
a tą masę cukrową chyba ciężko jest nałożyć na tort w kształcie serca, co?Faktem jest że nie było to takie hop-siup,ale nie było też bardzo trudno, to było moje pierwsze serduszko i jakoś dałam radę. Chyba każdy musi spróbować sam, żeby się przekonać.![]()
ania-magda @ 10 Feb 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=942927Piękne te Wasze torty - i z kremu i z masy cukrowejZastanawiam się tylko... Jak Rastagatko zrobiłaś te motylki?
A z motylkami było tak, że wydrukowałam sobie kilka szablonów motyli, wycięłam je, przykładałam na rozwałkowaną masę i wycinałam nożykami modelarskimi. Potem od razu wbijałam koraliki i suszyłam w korkach od butelek.
Ale można też kupić gotowe. Z tym, że mi większą frajdę sprawia zrobienie czegoś własnymi rękami, niż klepanie wszystkiego od foremki. Chociaż teraz tata zrobił mi kilka foremek, żebym tyle nie siedziała przy jednym motylku, czy listku, bo listki robiłam tą samą metodą.
A teraz idę robić pociąg, ze zwierzątkami jak skończę to Wam pokażę. Pozdrawiam![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.