hokusik
Member
- Maj 29, 2009
- 122
- 0
- 0
Sierotka3m @ 19 Jun 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=989593A hokusik widzę, że się rozwijamy.. ŚliczniutkoPowolutku ale do przodu
Sierotka3m @ 19 Jun 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=989593A hokusik widzę, że się rozwijamy.. ŚliczniutkoPowolutku ale do przodu
mexikana @ 19 Jun 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=989657nie tak do konca super (krzywa nam wyszla)Na zdjęciu nie widać
mexikana @ 19 Jun 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=989657i nie ta do konca na przyjecie piratow (to byly urodziny detektywow)Właśnie coś mi te puzzle podpadały..
h-elen @ 20 Jun 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=990087Rastagatko, pogoda bardzo się popsuła.... -tzn. możemy oczekiwać jakiejś fotki
sabinal @ 20 Jun 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=990239Pomocy! O masie przeczytałam już tyle, że mogę chyba napisać pracę magisterską, ale to tylko z teorii. Praktyka za to leży. Zagniotłam masę z 1/4 ilości składników,cukier wgniotłam cały i okazała się chyba za sucha. Płatki mi się łamały a na torcie to bym ją mogła położyć gdybym ją jeszcze trochę podsuszyła i pokruszyła. Drugą porcję zrobiłam z mniejszą ilością cukru. Była bardziej elastyczna, ale gdy ją chciałam wałkować - kruszyła się jeszcze bardziej. Poradźcie - jak długo zagniata się masę( tak ok. w minutach), dlaczego mi się tak kruszyła? Nie była mocna, sprężysta i nie dałaby się zawinąć na wałek. Cinki, w przepisach piszecie, że cukru dosypywać, aż masa osiągnie odpowiednią konsystencję, ale jak się jej nie robiło wcześniej to trudno stwierdzić czy konsystencja jest dobra. A, Plantę oczywiście dodawałam. Bardzo proszę o radę bo ja już nie chcę jopkować.Moja "Kasia" robi masę w 5 mniut przy pomocy noża do siekania lub przy mniejszej ilości masy w dzbanku ze śmigiełkiem.
Jak przestygnie jest gotowa do użycia. Przeliczyłaś sobie proporcje?
Ja zamiast planty dałam olej sezamowy i smak sezamowy trochę nie bardzo ale po dodaniu zapachu migdałowego ok.
oliweczka @ 1 May 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=971933link podany przez Rastagatke ( dziekuje! dziekuje! dziekuje! ) - otworzyl mi oczy. Chodzi o ten filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=5s7JUL6lxMA
masa musi byc plastyczna, i miekka jak plastelina, a podsypuje sie ja maka ziemniaczana, zeby sie nie kleila do blatu
zobaczysz, ze tez Ci wyjdzie, to naprawde prostesabinal, zerknij na ten filmik
hehe, sama siebie cytuje, do czego to doszlo...
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia