Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa do robienia ozdób na ciasta i torty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Madzia1975" data-source="post: 836690" data-attributes="member: 12941"><p>Rusałko a moze spróbuj z tego przepisu?</p><p>1/2 litra wody</p><p>25 dag masla lub margaryny</p><p>1/2 kg mąki</p><p>2 kg cukru pudru</p><p>2 olejki migdałowe</p><p></p><p>Wodę z tłuszczem zagotować, dodać przesianą mąkę.</p><p>Mieszać drewnianą łyżką, cały czas gotując, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka i od łyżki.</p><p>Masę zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.</p><p>Do zimnej dodać dokładnie przesiany cukier puder i olejki migdałowe. Dobrze wymieszać.</p><p>w połowie dodawania cukru marcepan zrobi się rzadki, nalezy nadal dodawac cukier az zrobi sie plastyczny</p><p>Gotowy marcepan przełożyć do słoika lub worka i szczelnie zamknąć.</p><p>W taki sposób może być długo przechowywany. </p><p></p><p>Przepis pochodzi od Dorotyxx.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Madzia1975, post: 836690, member: 12941"] Rusałko a moze spróbuj z tego przepisu? 1/2 litra wody 25 dag masla lub margaryny 1/2 kg mąki 2 kg cukru pudru 2 olejki migdałowe Wodę z tłuszczem zagotować, dodać przesianą mąkę. Mieszać drewnianą łyżką, cały czas gotując, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka i od łyżki. Masę zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Do zimnej dodać dokładnie przesiany cukier puder i olejki migdałowe. Dobrze wymieszać. w połowie dodawania cukru marcepan zrobi się rzadki, nalezy nadal dodawac cukier az zrobi sie plastyczny Gotowy marcepan przełożyć do słoika lub worka i szczelnie zamknąć. W taki sposób może być długo przechowywany. Przepis pochodzi od Dorotyxx. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa do robienia ozdób na ciasta i torty
Top
Bottom