Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa do robienia ozdób na ciasta i torty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 837682" data-attributes="member: 1716"><p>Rusałko jak najbardziej może być cukier puder własnoręcznie mielony - kupny jest mielony baaardzo niedokładnie a swój własny będziesz miała lepszy napewno.</p><p></p><p>Ja masy maślanej pod masę <u>cukrową</u> nie stosowałam (bo pod tę na którą przepis zamieściłam tu ja to w ogóle pomyłka bo ona sama jest tłusta), tort na wierzchu posmarowałam po prostu tą samą masa która przekładałam tort - budyniowo śmietanowo czekoladową. Wszystko było w porządku, tort czekał na konsumpcję około doby, niezjedzony na raz w całości też nie zdradzał żadnych oznak rozpuszczania masy czy niestabilności czy czego tam jeszcze.</p><p>Przepis na masę maślaną może być np ten <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6316" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6316</a> jeśli chcesz jednak jej użyć.</p><p></p><p>A masę wałkowałam napewno cieniej niż 0,5 cm - tyle to straaasznie grubo! Moja miała jakieś... 3 mm góra! A i tak uważałam że było za grubo.</p><p>Różyczki robisz też z cienkich płatków, zreztą podczas lepienia sama się przekonasz jakie są ładniejsze i jakie się wystarczająco dobrze trzymają.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 837682, member: 1716"] Rusałko jak najbardziej może być cukier puder własnoręcznie mielony - kupny jest mielony baaardzo niedokładnie a swój własny będziesz miała lepszy napewno. Ja masy maślanej pod masę [U]cukrową[/U] nie stosowałam (bo pod tę na którą przepis zamieściłam tu ja to w ogóle pomyłka bo ona sama jest tłusta), tort na wierzchu posmarowałam po prostu tą samą masa która przekładałam tort - budyniowo śmietanowo czekoladową. Wszystko było w porządku, tort czekał na konsumpcję około doby, niezjedzony na raz w całości też nie zdradzał żadnych oznak rozpuszczania masy czy niestabilności czy czego tam jeszcze. Przepis na masę maślaną może być np ten [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6316"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6316[/URL] jeśli chcesz jednak jej użyć. A masę wałkowałam napewno cieniej niż 0,5 cm - tyle to straaasznie grubo! Moja miała jakieś... 3 mm góra! A i tak uważałam że było za grubo. Różyczki robisz też z cienkich płatków, zreztą podczas lepienia sama się przekonasz jakie są ładniejsze i jakie się wystarczająco dobrze trzymają. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa do robienia ozdób na ciasta i torty
Top
Bottom