Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa do robienia ozdób na ciasta i torty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="aniaolaania" data-source="post: 946897" data-attributes="member: 20354"><p>hej ten temat wygląda mi na opuszczony, ale może ktoś z fachowców odpowie?</p><p>wczoraj odkryłam tą stronkę, jutro pojutrze urodziny i postanowiłam że zrobię tort dla córci, dodam że to mój pierwszy w życiu będzie, tak na prawdę to ja w ogóle nic nie piekę, ale konkretnie</p><p>postanowiłam zrobić i ozdoby i też przykryć cały tort tak jak ten <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24514&st=0" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24514&st=0</a></p><p>powiem dziś próbowałam tego przepisu na ozdoby, zrobiłam tylko 1/4 proporcji, i tak ponieważ ciągle się kleiło zaczęłam dodawać po trochu cukru i mąki. W końcu nabrało dobrej konsystencji tej niby plasteliny, potem jednak pojawiły się problemy, masa stwardiała i tak jakby zaczęła pękać przy wałkowaniu, i nie mogłam jej cieniutko rozwałkować, no i moje różyczki, są dosyć grube i nie mogłam ich za bardzo pozginać bo pękały, dodawałam po kropelce wody, ale niewiele to pomogło,</p><p>co zrobiłam źle? czy niepotrzebnie ta mąka na końcu, jutro będę dorabiać bo chcę więcej różyczek , dawać tylko sam cukier do oporu?</p><p>i czy te ozdoby będą trzymać się tej masy cukrowej, z tamtego przepisu? dać odrobinę wody czy po prostu je tam poukładać, dodam tylko że nie tylko różyczki ale i dziewczynkę, i inne pierdółki chcę tam dać? dziękuję</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aniaolaania, post: 946897, member: 20354"] hej ten temat wygląda mi na opuszczony, ale może ktoś z fachowców odpowie? wczoraj odkryłam tą stronkę, jutro pojutrze urodziny i postanowiłam że zrobię tort dla córci, dodam że to mój pierwszy w życiu będzie, tak na prawdę to ja w ogóle nic nie piekę, ale konkretnie postanowiłam zrobić i ozdoby i też przykryć cały tort tak jak ten [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24514&st=0"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24514&st=0[/URL] powiem dziś próbowałam tego przepisu na ozdoby, zrobiłam tylko 1/4 proporcji, i tak ponieważ ciągle się kleiło zaczęłam dodawać po trochu cukru i mąki. W końcu nabrało dobrej konsystencji tej niby plasteliny, potem jednak pojawiły się problemy, masa stwardiała i tak jakby zaczęła pękać przy wałkowaniu, i nie mogłam jej cieniutko rozwałkować, no i moje różyczki, są dosyć grube i nie mogłam ich za bardzo pozginać bo pękały, dodawałam po kropelce wody, ale niewiele to pomogło, co zrobiłam źle? czy niepotrzebnie ta mąka na końcu, jutro będę dorabiać bo chcę więcej różyczek , dawać tylko sam cukier do oporu? i czy te ozdoby będą trzymać się tej masy cukrowej, z tamtego przepisu? dać odrobinę wody czy po prostu je tam poukładać, dodam tylko że nie tylko różyczki ale i dziewczynkę, i inne pierdółki chcę tam dać? dziękuję [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa do robienia ozdób na ciasta i torty
Top
Bottom