Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa do robienia ozdób na ciasta i torty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jo_anna1" data-source="post: 994229" data-attributes="member: 16552"><p>Przepraszam, że się udzielę. </p><p>kiedyś zakupiłam polewy z ciemnej i białej czekolady takie do rozpuszczania w gorącej wodzie( chyba Dr....). Na papierze do pieczenia narysowałam jakieś esy-floresy. Odcięłam koniuszek opakowania i cieniutką strużką wylałam czekoladę. Zastygła, następnie delikatnie podważając nożem zdejmowałam ozdoby. Szybko i łatwo robi się takie ozdoby. Dobrze też je zdejmować.</p><p>Systematycznie kupowałam także czekoladowe literki, ale zawsze było mi jednych za wiele, innych brakowało. Pomyślałam żeby wykorzystać wytłaczaną foremkę po literkach. Rozpuszczam polewę i wylewam po troszeczkę do foremek, delikatnie potrząsam żeby czekolada się rozprowadziła równomiernie. Odstawiam do zastygnięcia. Literki widać na zdjęciach moich tortów. </p><p>Trochę prymitywne te moje sposoby, ale lubię eksperymentować</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jo_anna1, post: 994229, member: 16552"] Przepraszam, że się udzielę. kiedyś zakupiłam polewy z ciemnej i białej czekolady takie do rozpuszczania w gorącej wodzie( chyba Dr....). Na papierze do pieczenia narysowałam jakieś esy-floresy. Odcięłam koniuszek opakowania i cieniutką strużką wylałam czekoladę. Zastygła, następnie delikatnie podważając nożem zdejmowałam ozdoby. Szybko i łatwo robi się takie ozdoby. Dobrze też je zdejmować. Systematycznie kupowałam także czekoladowe literki, ale zawsze było mi jednych za wiele, innych brakowało. Pomyślałam żeby wykorzystać wytłaczaną foremkę po literkach. Rozpuszczam polewę i wylewam po troszeczkę do foremek, delikatnie potrząsam żeby czekolada się rozprowadziła równomiernie. Odstawiam do zastygnięcia. Literki widać na zdjęciach moich tortów. Trochę prymitywne te moje sposoby, ale lubię eksperymentować [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa do robienia ozdób na ciasta i torty
Top
Bottom