Masa z kryształkami
5 jaj,
1 szklanka cukru,
25 dag margaryny,
2 łyżki żelatyny,
3 galaretki o różnych kolorach.
Galaretki rozpuścić osobno, wylać do płaskich forem i odstawić. Gdy mocno stężeją, pokroić w dość dużą kostkę.
Żelatynę rozpuścić w 1 szklance wody.
Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, dodać pianę z białek i chłodną żelatynę, wymieszać z galaretkami. Wylać do tortownicy i odstawić do zastygnięcia.
5 jaj,
1 szklanka cukru,
25 dag margaryny,
2 łyżki żelatyny,
3 galaretki o różnych kolorach.
Galaretki rozpuścić osobno, wylać do płaskich forem i odstawić. Gdy mocno stężeją, pokroić w dość dużą kostkę.
Żelatynę rozpuścić w 1 szklance wody.
Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, dodać pianę z białek i chłodną żelatynę, wymieszać z galaretkami. Wylać do tortownicy i odstawić do zastygnięcia.