Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Masala czaj, prosto z Indii*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1343584" data-attributes="member: 2354"><p>A owszem, sa, mozna kupic w hinduskich lub pakistanskich sklepach albo w dzialach z orientalna zywnoscia. Ja mam &quot;Tea masala&quot; w sloiczku w proszku, firmy Koshys, ale moga tez byc innych firm. Sklad (na etykiecie): cardamon, cloves, cinnamon i inne przyprawy (nie podali jakie). Waga 2 oz (64 g). Nie ma podanego sposobu przyrzadzania. Moga byc inne z innymi skladnikami.</p><p>Pilam oryginalna w hinduskiej restauracji, nie byla slodka, ale z mlekiem albo smietanka, nie pytalam.</p><p>Przy okazji - w takich sklepach jest sporo nadzwyczajnych polproduktow, np. mieszanki przypraw w formie past, do ktorych trzeba dodac albo mieso albo jarzyny, jogurt albo mleko czy smietane, czasem hinduski ser - Panir. To jest gotowe danie w pol godz. Nie przesadzaja z ostroscia dan, mozna uzyc mniej pasty, albo dodac ostrych papryczek wg. gustu. Sosy do miesa i jarskie, sa pyszne i nie zawieraja zadnych sztucznych skladnikow, zadnej chemii, konserwantow, tylko naturalne skladniki. Mozna przechowywac pol roku w szczelnym opakowaniu z folii.</p><p></p><p>Odbiegajac od tematu - dziekuje Ci Buka za uzywanie zapomnianej formy gramatycznej - te (e z ogonkiem). Chyba tylko Ty jedna ja uzywasz, a moze jeszcze jedna osoba, ale nie pamietam kto. Wszyscy pisza &quot;ta&quot; - a z ogonkiem, np. ma ta ksiazke (a z ogonkiem) zamiast mam te ksiazke (e z ogonkiem) a szkoda. Nie mam polskich znakow, wybaczcie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1343584, member: 2354"] A owszem, sa, mozna kupic w hinduskich lub pakistanskich sklepach albo w dzialach z orientalna zywnoscia. Ja mam "Tea masala" w sloiczku w proszku, firmy Koshys, ale moga tez byc innych firm. Sklad (na etykiecie): cardamon, cloves, cinnamon i inne przyprawy (nie podali jakie). Waga 2 oz (64 g). Nie ma podanego sposobu przyrzadzania. Moga byc inne z innymi skladnikami. Pilam oryginalna w hinduskiej restauracji, nie byla slodka, ale z mlekiem albo smietanka, nie pytalam. Przy okazji - w takich sklepach jest sporo nadzwyczajnych polproduktow, np. mieszanki przypraw w formie past, do ktorych trzeba dodac albo mieso albo jarzyny, jogurt albo mleko czy smietane, czasem hinduski ser - Panir. To jest gotowe danie w pol godz. Nie przesadzaja z ostroscia dan, mozna uzyc mniej pasty, albo dodac ostrych papryczek wg. gustu. Sosy do miesa i jarskie, sa pyszne i nie zawieraja zadnych sztucznych skladnikow, zadnej chemii, konserwantow, tylko naturalne skladniki. Mozna przechowywac pol roku w szczelnym opakowaniu z folii. Odbiegajac od tematu - dziekuje Ci Buka za uzywanie zapomnianej formy gramatycznej - te (e z ogonkiem). Chyba tylko Ty jedna ja uzywasz, a moze jeszcze jedna osoba, ale nie pamietam kto. Wszyscy pisza "ta" - a z ogonkiem, np. ma ta ksiazke (a z ogonkiem) zamiast mam te ksiazke (e z ogonkiem) a szkoda. Nie mam polskich znakow, wybaczcie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Masala czaj, prosto z Indii*
Bottom