- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
500 mascarpone
1 cytryna – skórka i sok
Brzoskwinie lub nektarynki – kilka
1 granat
Kilka łyżek naturalnego jogurtu
Kilka łyżek mleka
Cukier lub fruktoza
Biała czekolada
Żelatyna
Mascarpone wymieszać z jogurtem, mlekiem, cukrem (nie za dużo). Dodać nieco startej na tarce o grubych oczkach czekolady (tarka microplane dobrze się w tym przypadku sprawdza, wiórki nie są za grube
)Dodać skórkę i sok z całej cytryny.
Brzoskwinie obrać, zmiksować. Dodać nieco żelatyny.
Do szklanek / miseczek nakładać warstwami:
Masę z mascarpone
Nieco startej czekolady
Pestki z granatu (a??)
Kilka łyżek brzoskwiń (na tym etapie można na chwilę wstawić całość do zamrażalnika, żeby „galaretka” nieco stężała)
Masę z mascarpone
Brzoskwinie
Udekorować granatem i czekoladą. Ew. kawałkami brzoskwiń.
Schłodzić
1 cytryna – skórka i sok
Brzoskwinie lub nektarynki – kilka
1 granat
Kilka łyżek naturalnego jogurtu
Kilka łyżek mleka
Cukier lub fruktoza
Biała czekolada
Żelatyna
Mascarpone wymieszać z jogurtem, mlekiem, cukrem (nie za dużo). Dodać nieco startej na tarce o grubych oczkach czekolady (tarka microplane dobrze się w tym przypadku sprawdza, wiórki nie są za grube

Brzoskwinie obrać, zmiksować. Dodać nieco żelatyny.
Do szklanek / miseczek nakładać warstwami:
Masę z mascarpone
Nieco startej czekolady
Pestki z granatu (a??)
Kilka łyżek brzoskwiń (na tym etapie można na chwilę wstawić całość do zamrażalnika, żeby „galaretka” nieco stężała)
Masę z mascarpone
Brzoskwinie
Udekorować granatem i czekoladą. Ew. kawałkami brzoskwiń.
Schłodzić
