Mascarpone, kawa, maliny..

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
500 g mascarpone
Kilka łyżek słodzonego skondensowanego mleka
Pół paczki zwykłych biszkoptów
Sok z połowy cytryny
Kawa bezkofeinowa. 2 - 3 małe filiżanki espresso wystarczą
Maliny
Porzeczki
Kilka łyżek mleka
Chlust likieru kawowego, np. Tia Maria

Mascarpone ukręciłam (eee tam, po prostu dokładnie wymieszałam) z mlekiem skondensowanym, kilkoma łyżkami zwykłego mleka i sokiem z cytryny.
Biszkopty połamałam na mniejsze kawałki.
Owoce umyłam. Porzeczki się znaczy, malin nie myję
Zaparzyłam kawę. Bezkofeinową bo mieliśmy zjeść deser późną wieczorową porą.. poza tym dziecię też miało to konsumować.

Kawałki biszkoptów wrzuciłam na dno szklanki, część skropiłam kawą wymieszaną z likierem, część kawą wymieszaną z odrobiną skondensowanego mleka (dla małoletniej).
Na to ser, na to owoce i abarot biszkopty i ser i owoce
icon_smile.gif

I już.

niby%20tiramisu'%20(2)%20copy.jpg

Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
No zaraz Marghe... Skąd porzeczki o tej porze? Już pomijając fakt że w tym roku w ogóle bardzo mało ich było nawet w sezonie?
A dużo tego Ci wyszło? Bo niedługo kończę pracę a w końcu aż tak daleko to nie mam do Warszawy....
wink.gif

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
U nas w tym roku nie było na bazarze porzeczek żadnych, agrestu ani jednej kulki tez nie było. Mam więc naqdzieję że w przyszłym roku to się odwróci i będzie zatrzęsienie. Ale czerwonych porzeczek o tej p[orze roku chyba jeszcze nie widziałam. Pewnie są takie odmiany jak i maliny, truskawki.

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Ja w tym roku mam niedosyt porzeczek. W zimie będę napewno miała niedosyt dżemu z czarnych porzeczek, najbardziej lubię taki.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy