Maślane ziemniaki w paprykowych mundurkach.
8-10 ładnych średniej wielkości ziemniaków
pół czerwonej papryki
łyżka papryki czerwonej – mielonej
5-6 łyżek masła
sól
pieprz cytrynowy mielony
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie - tak by były lekko twardawe.
Kroimy je w ósemki.
Na patelni podsmażamy paprykę pokrojoną w kosteczkę + paprykę mieloną (w proszku).
Gdy papryka jest już ładnie zarumieniona dodajemy ziemniaki i dokładnie na wolnym ogniu obsmażamy je z każdej strony.

8-10 ładnych średniej wielkości ziemniaków
pół czerwonej papryki
łyżka papryki czerwonej – mielonej
5-6 łyżek masła
sól
pieprz cytrynowy mielony
Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie - tak by były lekko twardawe.
Kroimy je w ósemki.
Na patelni podsmażamy paprykę pokrojoną w kosteczkę + paprykę mieloną (w proszku).
Gdy papryka jest już ładnie zarumieniona dodajemy ziemniaki i dokładnie na wolnym ogniu obsmażamy je z każdej strony.