Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek kajmakowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 845510" data-attributes="member: 592"><p>Hazo ,zrobiłam te co podałam z tej książki z Filipinki </p><p>a masę z tego forum ,tam jest ciasto takie ,,Składniki na kruche ciasto:</p><p>400g masła,</p><p>300g mąki krupczatki,</p><p>4 żółtka,</p><p>160g cukru pudru,</p><p>dwa cukry waniliowe.</p><p></p><p>Ze składników posiekać i zagnieść szybko ciasto kruche. Odłożyć na godzinę do lodówki. Rozwałkować dość cienko, 0,5 do 1cm. Cieńsze są lepsze. Dolepić ramki z wałeczków ciasta. Ciasto jest bardzo kruche i łatwo się lamie. Upiec w gorącym piekarniku 200-210 stopni. &quot;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 845510, member: 592"] Hazo ,zrobiłam te co podałam z tej książki z Filipinki a masę z tego forum ,tam jest ciasto takie ,,Składniki na kruche ciasto: 400g masła, 300g mąki krupczatki, 4 żółtka, 160g cukru pudru, dwa cukry waniliowe. Ze składników posiekać i zagnieść szybko ciasto kruche. Odłożyć na godzinę do lodówki. Rozwałkować dość cienko, 0,5 do 1cm. Cieńsze są lepsze. Dolepić ramki z wałeczków ciasta. Ciasto jest bardzo kruche i łatwo się lamie. Upiec w gorącym piekarniku 200-210 stopni. " [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek kajmakowy
Top
Bottom