Mazurek kokosowy
Ciasto:
30 dag maki
15 dag margaryny
10 dag cukru
1 jajko
2 zoltka
Masa
2 szklanki slodkiej smietanki
20 dag cukru
10 dag gorzkiej czekolady
5 dag orzechow wloskich
5 dag masla
20 dag kokosu
skorka z pomaranczy
Sposob wykonania:
Skladniki przeznaczone na ciasto polaczyc, wyrobic. Na wysmarowana blache wylozyc ciasto. Piec ok. 15 minut. Ostudzic
Smietane, cukier, czekolade i maslo ugotowac. Mieszajac dodawac kokos, orzechy, skorke pomaranczowa. Ostudzic i wylac mase na wczesniej upieczony spod. Udekorowac (1 bialko ubic z 4 lyzkami cukru pudru), zrobic paseczki i polozyc na nie platki migdalow.
Ten przepis przywiozla mi moja tesciowa w tamtym roku na swieta wielkanocne
Wyciety przepis z gazety ale jakij nie wiem
Wiem tylko ze jest pyszny ten Mazurek
Pozdrawiam
Basia
Ciasto:
30 dag maki
15 dag margaryny
10 dag cukru
1 jajko
2 zoltka
Masa
2 szklanki slodkiej smietanki
20 dag cukru
10 dag gorzkiej czekolady
5 dag orzechow wloskich
5 dag masla
20 dag kokosu
skorka z pomaranczy
Sposob wykonania:
Skladniki przeznaczone na ciasto polaczyc, wyrobic. Na wysmarowana blache wylozyc ciasto. Piec ok. 15 minut. Ostudzic
Smietane, cukier, czekolade i maslo ugotowac. Mieszajac dodawac kokos, orzechy, skorke pomaranczowa. Ostudzic i wylac mase na wczesniej upieczony spod. Udekorowac (1 bialko ubic z 4 lyzkami cukru pudru), zrobic paseczki i polozyc na nie platki migdalow.
Ten przepis przywiozla mi moja tesciowa w tamtym roku na swieta wielkanocne
Wyciety przepis z gazety ale jakij nie wiem
Wiem tylko ze jest pyszny ten Mazurek
Pozdrawiam
Basia