- Lip 21, 2009
- 210
- 0
- 0
Zawsze robię ją na oko w małej misce wielkości talerza na zupę, więc ewentualnie trzeba sobie analogicznie zwiększać składniki.
Składniki:
1 średniej wielkości cebula albo z trzy cebule dymki
1 duża marchewka
1 łyżka oliwy z oliwek
3 duże ogórki konserwowe - najlepsze są Gurkentopfy z Lidla
Nie dodajemy żadnych przypraw!
Wszystko robimy w jednej misce, żeby było dużo soku, a surówka była orzeźwiająca:
1.Na tarce z dużymi oczkami ścieramy ogórki konserwowe do miski, w której będziemy przygotowywać surówkę
2.Także na dużych oczkach trzemy marchewkę(oczywiście oskrobaną) i dodajemy do ogórków.
3.Cebulę obieramy i kroimy na cienkie półkrążki (dymkę na całe krążki) i ją także dodajemy do surówki.
4.Polewamy oliwą, mieszamy i całość jest gotowa do jedzenia.
Gotowe! Surówka jest bardzo soczysta i chrupiąca, można ją podawać do wszystkiego: sprawdzona wiele razy!
Składniki:
1 średniej wielkości cebula albo z trzy cebule dymki
1 duża marchewka
1 łyżka oliwy z oliwek
3 duże ogórki konserwowe - najlepsze są Gurkentopfy z Lidla
Nie dodajemy żadnych przypraw!
Wszystko robimy w jednej misce, żeby było dużo soku, a surówka była orzeźwiająca:
1.Na tarce z dużymi oczkami ścieramy ogórki konserwowe do miski, w której będziemy przygotowywać surówkę
2.Także na dużych oczkach trzemy marchewkę(oczywiście oskrobaną) i dodajemy do ogórków.
3.Cebulę obieramy i kroimy na cienkie półkrążki (dymkę na całe krążki) i ją także dodajemy do surówki.
4.Polewamy oliwą, mieszamy i całość jest gotowa do jedzenia.
Gotowe! Surówka jest bardzo soczysta i chrupiąca, można ją podawać do wszystkiego: sprawdzona wiele razy!

Ostatnią edycję dokonał moderator: