Meksykanskie brownies z cynamonem
Jak wszystkie brownies - bardzo slodkie, czekoladowe, mieciutkie, w tym wydaniu z dodatkiem cynamonu
6 lyzek masla - odjac 2 lyzki od 1/2 kostki
140 g czekolady (pol na pol gorzkiej i deserowej)
1 szklanka cukru
1/2 szklanki migdalow bez skorki
2 jajka
1/2 szklanki maki
1/2 lyzeczki cynamonu
szczypta soli
W rondlu rozpuscic maslo i czekolade, lekko przestudzic. W malakserze drobniutko posiekac migdaly z cukrem. Dodac do masy czekoladowej, dodac jajka po jednym ciagle mieszajac az masa bedzie gladka i lsniaca. Dodac make, cynamon i sol i lekko wymieszac. Wylozyc ciasto do formy 22 x 22 cm, piec w temperaturze 180 st.C przez 25-30 minut.
Aby uzyskac prawidlowa dla brownies konsystencje (bardzo miekka i prawie zakalcowata) trzeba bardzo uwac na czas pieczenia. Im dluzej sie pieka, tym bardziej beda suche, wiec lepiej jest ich nie dopiec niz piec za dlugo.
Jak wszystkie brownies - bardzo slodkie, czekoladowe, mieciutkie, w tym wydaniu z dodatkiem cynamonu
6 lyzek masla - odjac 2 lyzki od 1/2 kostki
140 g czekolady (pol na pol gorzkiej i deserowej)
1 szklanka cukru
1/2 szklanki migdalow bez skorki
2 jajka
1/2 szklanki maki
1/2 lyzeczki cynamonu
szczypta soli
W rondlu rozpuscic maslo i czekolade, lekko przestudzic. W malakserze drobniutko posiekac migdaly z cukrem. Dodac do masy czekoladowej, dodac jajka po jednym ciagle mieszajac az masa bedzie gladka i lsniaca. Dodac make, cynamon i sol i lekko wymieszac. Wylozyc ciasto do formy 22 x 22 cm, piec w temperaturze 180 st.C przez 25-30 minut.
Aby uzyskac prawidlowa dla brownies konsystencje (bardzo miekka i prawie zakalcowata) trzeba bardzo uwac na czas pieczenia. Im dluzej sie pieka, tym bardziej beda suche, wiec lepiej jest ich nie dopiec niz piec za dlugo.
