kasha @ 1 Mar 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=458064W Auchan są mieszanki chlebowe i w Lidlu
O!A gdzie w Auchan?Na stoisku z mąką,na którym nie bywałam?!Uwielbiam gorący chleb prosto z pieca.
KAROTKA @ 25 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=546477W Tesco we Wrocławiu jest jakiś wybór [ok.5-7 gatunków] + mąki żytnie różnego rodzaju, które do niedawna były raczej trudno dostępne. Cena kg mieszanki chlebowej= ok.3,80 zł.buu ja place w tesco w krakowie 4.69 za chleb polski albo 4.99 za polskie mlyny. wie moze ktos gdzie mozna kupic taniej sprawdzone mieszanki w krakowie???
Moniak @ 5 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=713255A te z lidla jako,ś mi nie wychodzą...
moze korzystasz z miarek dostarczonych przez producenta automatu. zrobilem eksperyment i tez z nich skorzystalem.chleb rozl ladnie po czym totalnie opadl poszperalem wiec w instrukcji i w internecie. miedzy innymi byla adnotacja ze dalem za duzo wody. pomyslalem i sprawdzilem. mam moulinexa home bread i okazuje sie ze to co wg miarki moulinexa jest 300ml naprawde jest 340ml wiec jak do mieszanki mialem dac 340ml to korzystajac z miarki moulinexa dalem ok 400ml. kupilem wiec pojemnik z miarka szklana i po dodaniu 340ml wg nowej miarki chleb wyszedl jak marzenie. ponizej zalaczam zdjecie. mam tylko problem z dostaniem tanich miezanek o czym pisalem wczesniej. drugi problem to nieregularny ksztalt gornejczesci chleba ale tak juz chyba musi bycchlebus jest w kazdym razie pyszny.![]()
iwona44 @ 6 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=713404Wiem ,że są mieszanki i to różne ale czy prawdą jest to co pisze na opakowaniu,chodzi mi konkretnie o mieszankę chleb pszenno-żytni z amarantusem ,to jest mieszanka chyba Chleb Polski ,a mianowicie pisze na opakowaniu,że to jest mąka pszenna,mąka żytnia i dodatek mąki z amarantusa oraz sól i nic więcej,czy naprawdę nic więcej
,bo jeśli tak to po co bawić sie w mieszanie mąki skoro można użyć gotowca,jak to jest nie dodaja tam żadnych polepszaczy,żadnej chemii![]()
![]()
to jest tak: nie dodaja zadnych ulepszaczy. wypiek chleba jest naprawde prosty i mozna zrobic dokladnie to samo majac dostep do odpowiednich typow mak. ja na przyklad nigdzie nei moge znalesc ani maki pszennej typ 1050 ani zytnich innych niz 720 i 2000. potrazebowalbym na przyklad maki typ 997. jak widac w wiekszosci sklepow nie ma dostepnych mak zytnich w ogole a pszenne to tylko od 405 do 600.szukam i szukam i znalesc nie moge innych. a mieszanki to nic inego jak pomieszane typy mak odpowiednich do danego wypieku. a na przyklad ziarna amarantusa albo maka amarantusowa jest strasznie droga. ja tez korzystalem z tej mieszanki i szczerze powiem ze nic innego tam nie ma. znalazlem kiedys przepis na taki chlebu i dostalem w prezencie troche moki amarantusowej jak i pozostale skladniki. okzalo sie ze wypiek wyszedl niemalze identyczny. mieszanki to tylko wygoda przy niemartwieniu sie ile czego dac oraz w szukaniu odpowiednich typow mak.![]()
lata1984 @ 9 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=714359to jest tak: nie dodaja zadnych ulepszaczy. wypiek chleba jest naprawde prosty i mozna zrobic dokladnie to samo majac dostep do odpowiednich typow mak. ja na przyklad nigdzie nei moge znalesc ani maki pszennej typ 1050 ani zytnich innych niz 720 i 2000. potrazebowalbym na przyklad maki typ 997. jak widac w wiekszosci sklepow nie ma dostepnych mak zytnich w ogole a pszenne to tylko od 405 do 600.szukam i szukam i znalesc nie moge innych. a mieszanki to nic inego jak pomieszane typy mak odpowiednich do danego wypieku. a na przyklad ziarna amarantusa albo maka amarantusowa jest strasznie droga. ja tez korzystalem z tej mieszanki i szczerze powiem ze nic innego tam nie ma. znalazlem kiedys przepis na taki chlebu i dostalem w prezencie troche moki amarantusowej jak i pozostale skladniki. okzalo sie ze wypiek wyszedl niemalze identyczny. mieszanki to tylko wygoda przy niemartwieniu sie ile czego dac oraz w szukaniu odpowiednich typow mak.
W sumie po cichu też tak sobie myślałam,że to nic innego jak odpowiednio wymieszane różne rodzaje mąk,które trudno jest dostać w sprzedaży,jedynie mieszanka Delekty mi nie odpowiada po przeczytaniu składu,ale poza tym jest w czym wybrać
iwona44 @ 9 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=714371W sumie po cichu też tak sobie myślałam,że to nic innego jak odpowiednio wymieszane różne rodzaje mąk,które trudno jest dostać w sprzedaży,jedynie mieszanka Delekty mi nie odpowiada po przeczytaniu składu,ale poza tym jest w czym wybraćja szczerze powiem polecam mieszanki chleb polski i polskie zboza(bogutynmlyn)
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.