batonzo ja ostatnio sprobowalem kilka przpisow z ksiazki :"chleb własnego wypieku - ponad 120 przepisów na chleb pieczony w automacie" i powiem ci ze tez mialem problemy z dostaniem niektorych mak. poszedlem na przyklad do sklepu firmowego PZZ w krakowie i oni nie wiedza co to maka zytnia 997 a pszenna 1050 moge dostac ale tylko po 25kg. ale do czego zmierzam. mozna zmieniac typy mak uzyskujac czasem nawet ciekawszy smak. mialem przepis gdzie miala byc maka pszenna 550 , pszenna 1050 i zytnia 997. upieklem chleb z pszennej 550 , pszennej 2000 i zytniej 720. tak w ogole to polecam te ksiazke. no chyba ze lubisz sie lenic i piec z mieszanek.
jesli chodzi o carrefoura to ostatnio zdziwilem sie jak zobaczylem w carrefourze mieszanke chlebow polskich (chleb slonecznikowy) po 2.9zł podczas gdy w tesco jest po 4.29zl jak widac to duza roznica.
niepokoi mnie jeszcze jedna rzecz duzo razy na forum widzialem wyrazenie mieszanki z lidla. bylem w 3 lidlach i nigdzie zadnej mieszanki
.
jesli chodzi o carrefoura to ostatnio zdziwilem sie jak zobaczylem w carrefourze mieszanke chlebow polskich (chleb slonecznikowy) po 2.9zł podczas gdy w tesco jest po 4.29zl jak widac to duza roznica.
niepokoi mnie jeszcze jedna rzecz duzo razy na forum widzialem wyrazenie mieszanki z lidla. bylem w 3 lidlach i nigdzie zadnej mieszanki