- Maj 5, 2010
- 1,297
- 0
- 0
35 dkg masła
3/4 szklanki cukru pudru
3/4 łyżeczki soli
1 i 1/2 szklanki drobno mielonych migdałów
1 i 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
3 szklanki przesianej mąki pszennej
1/3 szklanki cukru pudru, do obtaczania ciastek
Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C.
W misce utrzeć masło lub margarynę, stopniowo dodawać cukier puder i sól. Miksować aż masa będzie lekka i puszysta. Dodać migdały i wanilię. Mieszając, stopniowo dodawać mąkę. Dobrze wymieszać.
Formować w kulki (lub rogaliki) zużywając około 1 łyżeczkę ciasta na każde ciasteczko. Położyć na niewysmarowaną tłuszczem blachę do pieczenia ciastek i piec przez 15-20 minut. Ciastka nie mogą się przybrązowić. Lekko ostudzić, a następnie obtaczać w pozostałym cukrze pudrze.
3/4 szklanki cukru pudru
3/4 łyżeczki soli
1 i 1/2 szklanki drobno mielonych migdałów
1 i 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
3 szklanki przesianej mąki pszennej
1/3 szklanki cukru pudru, do obtaczania ciastek
Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C.
W misce utrzeć masło lub margarynę, stopniowo dodawać cukier puder i sól. Miksować aż masa będzie lekka i puszysta. Dodać migdały i wanilię. Mieszając, stopniowo dodawać mąkę. Dobrze wymieszać.
Formować w kulki (lub rogaliki) zużywając około 1 łyżeczkę ciasta na każde ciasteczko. Położyć na niewysmarowaną tłuszczem blachę do pieczenia ciastek i piec przez 15-20 minut. Ciastka nie mogą się przybrązowić. Lekko ostudzić, a następnie obtaczać w pozostałym cukrze pudrze.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: