Mini panettone

djulliet

Member
Lut 18, 2006
8
0
0
Joanna @ 16 Apr 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1517930Będą. Ciasto drożdżowe świetnie znosi mrożenie.
Przed wyjazdem nie rozmrażaj, weź mrożone - same się po drodze rozmrożą.
Super
icon_smile.gif
Dziękuję za poradę.
W takim razie zalewam bakalie alkoholem
cheers.gif
mrozimy niepolukrowane, dobrze myślę?
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0

djulliet

Member
Lut 18, 2006
8
0
0
A nie spłynie lukier po rozmrożeniu? Moja panettone właśnie wyrasta w formie, ciasto pachnie obłędnie alkoholem i skórką cytrynową, masłem i drożdżami, uwielbiam zapach drożdżowego :D
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0

ilonaaa

Member
Paź 1, 2007
144
0
0
Robiłam wczoraj
daumen.gif
z rumem bo amaretto nie lubię i z braku kandyzowanej skórki z pomarańczy dałam tylko otartą z cytryny
lecker.gif
Napewno jeszcze nie raz powtórzę bo są pysznie cytrynowe i mało skomplikowane w wykonaniu, w sumie to prawie, że same się robią
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: