miód z mniszka

elianka

Member
Sie 22, 2007
547
0
0
Własnie zagotowałam kwiaty... jutro reszta
icon_smile.gif
 

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Przynioslam sobie dzis kolejny maly woreczek.
icon_smile.gif
U mnie zdecydowanie manufaktura. Jutro drugie podgotowanie i cytryna.
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
2
0
Z 1600 kwiatków i 2,7 kg cukru wyszło mi 7 słoiczków po 200 ml i 5 po 300 ml, resztkę wlałam do słoika po miodzie. Razem ponad 3 litry miodku.

mariola196412, mój też jest dość ciemny, nie przejmuj się tym. Po prostu cukier bardziej się skarmelizował, na co mogło mieć wpływ długie gotowanie.
Gdybym dała dużo cukru i krótko gotowała, to byłby jasny. Ja gotowałam 4 dni po trochu rano i wieczorem, tzn. zagotowywałam i zostawiałam. Dlatego jest ciemny. Ale jaki pyszny.
daumen.gif
 

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Mój też jest bardzo ciemny,gęsty i bardzo smaczny
lecker.gif
zdjęcia nadal nie zrobiłam
gruebel_2.gif


Nie napisałam wcześniej,ale do pierwszego gotowania wrzuciłam 4 goździki i bardzo mi ten smak odpowiada.
 

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Ciemniejszy mam gotujac z zielonym i na wiekszym ogniu.
Wczoraj przegielam, wyszedl mi tak gesty, ze jak ostygl w sloikach, to nie mozna go bylo wyjac.
rofl.gif
Podgrzalam, jednak wydlubalam, calosc do gara plus nowa woda.
 

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0


Taki mam w tym roku,smakuje jak najprawdziwszy miód,
przez przypadek gotował się tak długo ale wyszło mu to na dobre.
lecker.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy