Miodowe bułeczki drożdżowe

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
Marg @ 22 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1027935Krystyna, zacznij pisać książkę. Pomoce naukowe robisz cudne.
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
tak mi jakoś wpadło do głowy, żeby na papierze pokazac te nieszczęsne kwiatki/bułki. Ale od pomocy do książki to jeszcze oho ho a może i jeszcze dalej
icon_mrgreen.gif

Marg

Well-known member
Wrz 23, 2008
17,694
97
48
Może kalendarz z Twoimi wypiekami... przypomniałam sobie film "Dziewczyny z kalendarza" i to zdjęcie z babeczkami z wisienką
rofl.gif

LeNinka

Member
Sie 14, 2005
944
0
0
Wycina się je identycznie, jak ciasteczka różyczki.
Jest tam też fotoinstrukcja, zrobiona przez dziunię.
icon_smile.gif
Znam je dobrze, bo często je piekę dla dzieci, ale żeby je zrobić z drożdżowego- nie pomyślałam. A fajny pomysł!

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
beato, każde drożdżowe może sobie spokojnie wyrastać w lodówce. Dość często stosuję ten zabieg. Tylko że, ostatnio ciasto w lodówce wyrasta mi aż za bardzo i zdąży w niej klapnąć.

beata

Member
Gru 22, 2005
440
0
0
też tak myślałam
icon_smile.gif
.
Moje właśnie przechodzi pierwszy etap wyrastania w misce. Potem uformuję w różyczki i do lodówki. Rano wstawię do piekarnika i będą świeże bułeczki do szkoły dla synka i dla mnie na śniadanie
mniam.gif
.
Jutro zdam relacje jak wyszły.

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
beata @ 23 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1028616też tak myślałam
icon_smile.gif
.
Moje właśnie przechodzi pierwszy etap wyrastania w misce. Potem uformuję w różyczki i do lodówki. Rano wstawię do piekarnika i będą świeże bułeczki do szkoły dla synka i dla mnie na śniadanie
mniam.gif
.
Jutro zdam relacje jak wyszły.
ups
icon_redface.gif
to ja źle zrozumiałam.. Ja wyrastam samo ciasto w lodówce a nie gotowe bułeczki. Takiej metody nie próbowałam. Ale świat należy do odważnych (i tych co mają wielkie lodówki
icon_mrgreen.gif
)

beata

Member
Gru 22, 2005
440
0
0
DSC01321.JPG

Wyrosły bardzo ładnie
icon_smile.gif
. Wystawiłam je z lodówki pół godziny przed pieczeniem,posmarowałam glazurą i...... od 7 rano pod moimi drzwiami roznosił się apetyczny zapach świeżych bułeczek . Wyszły pyszne.
Zdjęcie robione na szybko,bo i bułeczki szybko się rozeszły. Syn wziął do szkoły,mąż do pracy,a resztę pochłonełam z moim młodszym synem na śniadanie.

Załączniki

• DSC01321.JPG
    DSC01321.JPG
    132.8 KB · Wyświetleń: 0

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
36
Krysia , gdzie masz ten dom do sprzedania? moze gdzieś blisko mnie??

juz rozumiem opis, to si erobi kilka różyczek hehe, a ja zrozumiałam,ze jedną
icon_smile.gif
)

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
Doruśka @ 24 Sep 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1028728Krysia , gdzie masz ten dom do sprzedania? moze gdzieś blisko mnie??

juz rozumiem opis, to si erobi kilka różyczek hehe, a ja zrozumiałam,ze jedną
icon_smile.gif
)
w Górach Świętokrzyskich, przy trasie Starachowice - Skarżysko (w połowie drogi)

Bardzo się cieszę, że smakowały Wam bułeczki. Slicznie Ci się upiekły

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
Troszeczkę zmieniłam przepis (wpiszę tę wersję pod I wersją). Ciasto było dośc luźne, to utoczyłam okrągłe bułeczki i wsadziłam do tortownicy z kominem. Bułki niczym puch wyszły

b.miod7.JPG

Załączniki

• b.miod7.JPG
    b.miod7.JPG
    106.5 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy