- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Nalewka (likier) miodowa z książki "Śląska kucharka doskonała" Elżbiety Łabońskiej. Bardzo smaczna. Podobno najlepsza, jak trochę postoi, ale oczywiście dla celów naukowych
spróbowałam i uważam, że już jest smaczna.
miód wielokwiatowy - 125 ml
woda przegotowana - 125 ml
spirytus - 125 ml ( dałam wódkę)
od siebie dałam także 2 krople aromatu waniliowego
Miód rozmieszac dokładnie z wodą. Nadal mieszając, wlewać wódkę.
Przelać do butelki i szczelnie zakręcić.


miód wielokwiatowy - 125 ml
woda przegotowana - 125 ml
spirytus - 125 ml ( dałam wódkę)
od siebie dałam także 2 krople aromatu waniliowego
Miód rozmieszac dokładnie z wodą. Nadal mieszając, wlewać wódkę.
Przelać do butelki i szczelnie zakręcić.