Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Miskata ( miscata)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1616751" data-attributes="member: 692"><p>Pełny tytuł posta powinien brzmieć : Miskata ( miscata) wersja qd.</p><p><a href="http://kulinarki.eu/index.php/miskata-miscata-wersja-qd/" target="_blank"></a></p><p><a href="http://kulinarki.eu/index.php/miskata-miscata-wersja-qd/" target="_blank">Opowieść tu</a>.</p><p></p><p>Składniki na ciasto:</p><p>500 g mąki pszennej ( w oryginale zalecane jest zmieszanie mąki typ 00 z mąką makaronową durum)</p><p>75 g smalcu ( stopionego)</p><p>2 łyżki oliwy lub oleju słonecznikowego</p><p>2 jajka</p><p>25 g świeżych drożdży lub 1 paczuszka drożdży instant</p><p>250-270 g wody lub mleka</p><p>1 łyżeczka (7 g) soli</p><p></p><p>Składniki na farsz:</p><p>300 g kiełbasy ( użyłam białej) lub boczku lub szynki lub ? o zgrozo! parówek pokrojonych w kostkę</p><p>50 - 70 g czarnych oliwek , najlepiej suszonych</p><p>30 - 50 g kaparów ( odsączonych z zalewy)</p><p>tarty parmezan do posypania ( dowolnie)</p><p>dodatkowo 1 jajko ( rozbite z łyżką mleka) do sklejania podczas formowania</p><p>Wykonanie:</p><p>Ciasto zamiesić, odstawić do wyrośnięcia. Potem podzielić na kęsy 100 g. Każdy kęs rozwałkować na cienki placek i na placku rzadko ułożyć nadzienie ( kiełbasa bez osłonek, samo mięso). Zwinąć roladę i z rolady uformować ślimaka, starannie przyklejając koniec. Odstawić do napuszenia, pomalować rozbełtanym jajkiem i piec 35 min w temperaturze 220 stopni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1616751, member: 692"] Pełny tytuł posta powinien brzmieć : Miskata ( miscata) wersja qd. [URL="http://kulinarki.eu/index.php/miskata-miscata-wersja-qd/"] Opowieść tu[/URL]. Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej ( w oryginale zalecane jest zmieszanie mąki typ 00 z mąką makaronową durum) 75 g smalcu ( stopionego) 2 łyżki oliwy lub oleju słonecznikowego 2 jajka 25 g świeżych drożdży lub 1 paczuszka drożdży instant 250-270 g wody lub mleka 1 łyżeczka (7 g) soli Składniki na farsz: 300 g kiełbasy ( użyłam białej) lub boczku lub szynki lub ? o zgrozo! parówek pokrojonych w kostkę 50 - 70 g czarnych oliwek , najlepiej suszonych 30 - 50 g kaparów ( odsączonych z zalewy) tarty parmezan do posypania ( dowolnie) dodatkowo 1 jajko ( rozbite z łyżką mleka) do sklejania podczas formowania Wykonanie: Ciasto zamiesić, odstawić do wyrośnięcia. Potem podzielić na kęsy 100 g. Każdy kęs rozwałkować na cienki placek i na placku rzadko ułożyć nadzienie ( kiełbasa bez osłonek, samo mięso). Zwinąć roladę i z rolady uformować ślimaka, starannie przyklejając koniec. Odstawić do napuszenia, pomalować rozbełtanym jajkiem i piec 35 min w temperaturze 220 stopni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Miskata ( miscata)
Top
Bottom